Domaine de Trevallon Rouge 2019

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

50% Cabernet Sauvignon, 50% Syrah

Alkoholi

13,50

Luonnehdinta

Syvän punainen, hieman kehittynyt väri. Tuoksu on voimakas, rehevä, yrttinen, mehevän hedelmäinen ja hieman tamminen; timjamia, luumua, mustaherukkaa, vaniljaa. maku on täyteläinen, ryhdikäs, rehevä, pitkä ja hyvin monipuolinen.

Ruokasuositus

Voimakkaat liharuuat, riista, sienet, kypsät, kovat juustot.

Viinialue

Vuosikerrasta 2009 lähtien IGP Alpilles.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Käymisen jälkeen viiniä on kypsytetty 24 kuukauden ajan sekä isoissa tammiastioissa että pienissä tammitynnyreissä.

Hinta

75,00  ALV. 24%

Provence, Ranska

Vuonna 1973 perustettu Domaine de Trévallonin viinitila sijaitsee Provencessa, Avignonin ja Arlesin kaupunkien välissä lähellä St-Rémy de Provencen kylää. Talon omistajana ja viinintekijänä toimii Eloi Dürrbach, joka opiskeli arkkitehtuuria Pariisissa ennen siirtymistään isänsä Réne Dürrbachin omistamalle tilalle. Trévallonin tilalla on nykyään viinitarhoja noin 20 hehtaaria. Dürrbach noudattaa luonnonmukaisen viljelyn periaatteita ja talon tarhoissa ei käytetä lainkaan hyönteis- ja rikkaruohomyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita. Köynnösten viljelyssä pyritään maksimaaliseen rypälelaatuun rajoittamalla satoisuutta ankarasti. Domaine de Trévallon Rouge -viinin tuotantomäärä on noin 40000 pulloa riippuen vuosikerrasta. Rypälelajikkeet ovat 50% syrah ja 50% cabernet sauvignon. Alkoholikäymisessä saavat rypäleterttujen rangat olla mukana lisäämässä tanniineja lopulliseen viiniin. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään kahden vuoden ajan pienissä tammitynnyreissä.
Trevallon tuottaa myös pienen määrän valkoviiniä marsanne, roussanne ja chardonnay -rypäleistä. Vaaleita lajikkeita viljellään vain 2 hehtaarin alueella, joten vuosituotanto on hyvin pientä.
Viinien erikoisen etiketin on tehnyt Eloin vuonna 2000 kuollut isä René, joka toimi taidemaalarina ja kuvanveistäjänä. René Dürrbachin ystäväpiiriin kuului aikoinaan mm. Fernand Léger ja Pablo Picasso, joka oli myös Eloi Dürrbachin kummisetä.