Domaine des Malandes Chablis 1er Cru Vau de Vey 2021

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Keskisyvä vihertävänkeltainen väri. Tuoksu on avoin: kermainen, kypsän omenainen ja hennon mausteinen. Suussa viini on kuiva, melko täyteläinen, rapean hapokas, kieltä kutittavan mineraalinen ja runsas. Pitkä jälkimaku on voimakas ja herkullinen.

Ruokasuositus

Runsaanmakuiset kala- ja äyriäisruuat. Vaikkapa voissa haudutettua kuhaa, paistettua kampasimpukkaa ja parsarisottoa.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Domaine des Malandes omistaa vähän reilut 3,5 hehtaaria Vau de Vey tarhasta. Vau de Vey laskee kaakkoon ja on sen vuoksi viileimpiä Premier Cru-palstoja. Köynnösten keski-ikä on 40 vuotta. Alkoholikäyminen 1/3 viinille käytetyissä tammitynnyreissä ja loput terästankeissa.

Hinta

37,00  ALV. 24%

Chablis, Ranska

Domaine des Malandesin katsotaan saaneen alkunsa vuoden 1949 sadonkorjuussa, kun André ja Gabrielle Tremblay poimivat ensimmäiset rypäleensä Fourchaume tarhalta. Nyt taloa johtavat Andrén ja Gabriellen lapsenlapset Richard, Amandine ja Marion. Viinintekijänä Domaine des Malandesilla on toiminut Guenole Breteaudeau vuodesta 2006. Tarhoja on lähes 29 hehtaaria. Tarhatyöskentelyllä pyritään pidentämään köynnösten elinikää ja minimoimaan kemikaalien käyttö. Lannoitteena käytetään vain eloperäisiä lannoitteita. Osaa tarhoista kynnetään hevosen avulla, jotta maaperä pysyisi elinvoimaisempana. Viinivalmistus on pragmaattista. Jokainen palsta vinifioidaan erikseen parhaalla mahdollisella tavalla riippuen sadon laadusta. Kypsytyksessä käytetään terästankkeja, 500-litran tammitynnyreitä ja eri-ikäisiä 228-litran tammitynnyreitä.