Domaine d’Henri Chablis St. Pierre 2020

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Kirkaan oljenkeltainen väri. Tuoksu on melko avoin: omenaa, persikkaa, melonia ja vaaleita kukkia. Maku on kuiva, mineraalinen, kypsän hedelmäinen, hennon mausteinen, pitkä ja napakan hapokas.

Ruokasuositus

Osterit, simpukat, grillattu vaalea kala, mäti, valkosipulietanat.

Viinialue

Rypäleet on kerätty lähinnä Malignyn kylän koillispuolen kukkuloilla sijaitsevilta palstoilta. Köynnösten keski-ikä on yli 20 vuotta.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

20 % viinistä on kypsynyt 228 ja 600 litran kokoisissa tammitynnyreissä.

Hinta

28,50  ALV. 24%

Chablis, Ranska

Le Domaine d'Henri on Chablin legendaarisen Michel Larochen ja hänen perheensä omistama pieni viinitalo. Talon omistuksessa on 22,5 hehtaaria tarhoja jakautuen kolmeen kasvuluokkaan; Chablis (3,5 ha), Chablis Premier Cru Fourchaume (4,5 ha), sekä Petit Chablis. Tarhoja on useamman kylän alueella: Malignyssä, Chablis'ssa, Fyéssä, Fleysissä, Poinchyssa ja Beinessä. Talon ensimmäinen vuosikerta oli 2012 ja fokus on luonnonmukaisessa viljelyssä - vk 2021 tulee olemaan ensimmäinen sertifioitu. Kellarissa viinit tehdään myös melko lailla luonnonmukaisesti; ne kirkastetaan usein vain lappoamalla ja/tai jäähdyttämällä, ja jos mahdollista, suodatusta ei tehdä lainkaan. Sulfiitinlisäys on myös hyvin pientä, 40-70 mg. Osa viineistä kypsyy erikokoisissa tammitynnyreissä ja -sammioissa.

Michel Laroche tunnetaan entuudestaan nimeään kantavasta merkittävästä viinitalosta, jonka omistuksessa on viinitiloja mm. Chablis'ssa, Languedocissa, Etelä-Afrikassa ja Chilessä. Larochen talo yhdistyi vuonna 2010 Etelä-Ranskalaisen JeanJeanin kanssa muodostaen AdVini-yhtiön, joka lukeutuu Ranskan merkittävimpiin viinintuottajiin. Laroche on edelleen yhtiön hallituksessa mutta hän on vetäytynyt päivittäisestä työstä ja käyttää nyt aikaansa Le Domaine d'Henrin kehittämiseen yhdessä perheensä kanssa.