Vindirekt Logo

47,50  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): ECOZNWN71HSS-1 Osasto:

Kuvaus

Domaine Nowack Assemblage S.A.

Rypälelajikkeet

Chardonnay, Meunier

Kuvaus

Vigneron- eli viljelijäsamppanjapiirien vahvasti nouseva nimi Domaine Nowack pitää tilaansa Valèndriersin kylässä, syvällä Vallée de la Marnen ala-alueen etelärinteillä. Nowack nuoremman (Flavien) biodynaaminen viljely, luonnon monimuotoisuuden huomiominen, ja käsityö kellarissa tuovat hänen samppanjoihinsa lyömätöntä persoonallisuutta. Vankka työkokemus Bourgognen ja Champagnen kovilla vigneron-nimillä näkyy viinien upeassa laadussa.

Viinin nimi Sans Année tarkoittaa vuosikerratonta, ja Autre Cru viittaa siihen, että S.A. on tehty muista tarhaviineistä poiketen kaikkien palstojen sekoitteeksi.

Luonnehdinta

Mausteinen ja muhkean omenainen tuoksu. Pehmeä, mutta jäntevä kuplarakenne, rutikuiva. Kuivattua omenaa, keltaisia hedelmiä, mausteisuutta kuten inkivääriä ja kanelia. Kerroksellinen, viinillinen ja todella pitkä jälkimaku, jota napakka mineraalisuus tukee.

Viinialue

Vandrièresin kylän ympärillä, Vallée de la Marnessa.

Muuta

N. 2/3 Meunieria, 1/3 Chardonnaytä. Ns. non-interventionaalinen - eli "kädet ylös" - viinintekeminen tuo terroirin ja rypäleiden parhaat piirteet esiin. Käyminen villihiivoilla, ei suodatusta tai kirkastusta, ja melko matala paine, joten samppanjoista tulee hyvin viinillisiä ja persoonallisia. Kypsytetty 3-4 vuotta sekä rosterissa (2/3) että pienissä tammitynnyreissä (1/3). 40 % reserve-viinejä. Nowackin viineihin ei lisätä juurikaan sulfiitteja, ja hyvin pieni dosage (1-2 g, vain rypälemehusta!).  

Hinta

47,50  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Nowackien suvun juuret ovat Tsekeissä, mutta he ovat kasvattaneet viinirypäleitä Vandièresin alueella Marnen laaksossa vuodesta 1795 lähtien. Ensimmäiseen maailmojen sotaan asti he myivät rypäleensä ja keskittyivät rakennustiilien valmistamiseen. Kuitenkin ennen asevelvollisuutensa täyttöä Ferdinand Nowack päätti valmistaa oman samppanjansa, jotta hänen perheellään olisi tuloja perheen miespuolisten ollessa sotarintamalla.
Sodan jälkeen he jatkoivat samppanjan valmistamista ja laajensivat tuotevalikoimaansa.
2012 vuodesta alkaen tilan vetovastuussa on ollut Flavien Nowack isänsä Frédérikin kanssa. Flavien pääsi enologi-opintojensa aikana tutustumaan Jacques Selossen samppanjatilalla Anselme Selossen viininvalmistustapoihin ja inspiroitui niistä niin paljon, että aloitti vastaavan toiminnan palsta palstalta omilla tarhoillaan. Tämän lisäksi Flavien on syventynyt vaihtoehtoisiin viininviljelyllisiin keinoihin Fédération Régional de l'Agriculture Biologique'n työpajoissa.
Flavien: "I really like the approach to use indicative plants to guide me in my vineyard practices. It made sense to let nature guide me."
Flavienin isä Frédérik on kuitenkin vanhoillinen viininviljelijä eikä vielä täysin ole antautunut luonnon armoille, joten viinin valmistuksen aikana käytetään edelleen kuparisulfaattia ja sulfiitteja, mutta vain kasviperäisiä luonnollisia lannoitteita.
Sadonkorjuu aloitetaan vasta rypäleiden ollessa kunnolla kypsiä. Käymiseen on käytetty 2014 vuodesta alkaen vain villihiivoja ja kaikkien viinien malolaktinen käyminen estetään.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Domaine Nowack Assemblage S.A.

Rypälelajikkeet

Chardonnay, Meunier

Kuvaus

Vigneron- eli viljelijäsamppanjapiirien vahvasti nouseva nimi Domaine Nowack pitää tilaansa Valèndriersin kylässä, syvällä Vallée de la Marnen ala-alueen etelärinteillä. Nowack nuoremman (Flavien) biodynaaminen viljely, luonnon monimuotoisuuden huomiominen, ja käsityö kellarissa tuovat hänen samppanjoihinsa lyömätöntä persoonallisuutta. Vankka työkokemus Bourgognen ja Champagnen kovilla vigneron-nimillä näkyy viinien upeassa laadussa.

Viinin nimi Sans Année tarkoittaa vuosikerratonta, ja Autre Cru viittaa siihen, että S.A. on tehty muista tarhaviineistä poiketen kaikkien palstojen sekoitteeksi.

Luonnehdinta

Mausteinen ja muhkean omenainen tuoksu. Pehmeä, mutta jäntevä kuplarakenne, rutikuiva. Kuivattua omenaa, keltaisia hedelmiä, mausteisuutta kuten inkivääriä ja kanelia. Kerroksellinen, viinillinen ja todella pitkä jälkimaku, jota napakka mineraalisuus tukee.

Viinialue

Vandrièresin kylän ympärillä, Vallée de la Marnessa.

Muuta

N. 2/3 Meunieria, 1/3 Chardonnaytä. Ns. non-interventionaalinen - eli "kädet ylös" - viinintekeminen tuo terroirin ja rypäleiden parhaat piirteet esiin. Käyminen villihiivoilla, ei suodatusta tai kirkastusta, ja melko matala paine, joten samppanjoista tulee hyvin viinillisiä ja persoonallisia. Kypsytetty 3-4 vuotta sekä rosterissa (2/3) että pienissä tammitynnyreissä (1/3). 40 % reserve-viinejä. Nowackin viineihin ei lisätä juurikaan sulfiitteja, ja hyvin pieni dosage (1-2 g, vain rypälemehusta!).  

Hinta

47,50  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Nowackien suvun juuret ovat Tsekeissä, mutta he ovat kasvattaneet viinirypäleitä Vandièresin alueella Marnen laaksossa vuodesta 1795 lähtien. Ensimmäiseen maailmojen sotaan asti he myivät rypäleensä ja keskittyivät rakennustiilien valmistamiseen. Kuitenkin ennen asevelvollisuutensa täyttöä Ferdinand Nowack päätti valmistaa oman samppanjansa, jotta hänen perheellään olisi tuloja perheen miespuolisten ollessa sotarintamalla.
Sodan jälkeen he jatkoivat samppanjan valmistamista ja laajensivat tuotevalikoimaansa.
2012 vuodesta alkaen tilan vetovastuussa on ollut Flavien Nowack isänsä Frédérikin kanssa. Flavien pääsi enologi-opintojensa aikana tutustumaan Jacques Selossen samppanjatilalla Anselme Selossen viininvalmistustapoihin ja inspiroitui niistä niin paljon, että aloitti vastaavan toiminnan palsta palstalta omilla tarhoillaan. Tämän lisäksi Flavien on syventynyt vaihtoehtoisiin viininviljelyllisiin keinoihin Fédération Régional de l'Agriculture Biologique'n työpajoissa.
Flavien: "I really like the approach to use indicative plants to guide me in my vineyard practices. It made sense to let nature guide me."
Flavienin isä Frédérik on kuitenkin vanhoillinen viininviljelijä eikä vielä täysin ole antautunut luonnon armoille, joten viinin valmistuksen aikana käytetään edelleen kuparisulfaattia ja sulfiitteja, mutta vain kasviperäisiä luonnollisia lannoitteita.
Sadonkorjuu aloitetaan vasta rypäleiden ollessa kunnolla kypsiä. Käymiseen on käytetty 2014 vuodesta alkaen vain villihiivoja ja kaikkien viinien malolaktinen käyminen estetään.