Dönnhoff Kreuznacher Krötenpfuhl Riesling GG 2019

Dönnhoff, Nahe, Saksa

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

13,0

Luonnehdinta

Hieman vihertävänkeltainen nuorekas väri. Tuoksu on ihastuttavan puhdaspiirteinen: persikkaa, sitrushedelmiä, sahramia. Melko täyteläinen maku saa tasapainoa raikkaasta hapokkuudesta ja mineraalisuudesta.

Ruokasuositus

Erilaiset kala- ja äyriäisruuat. Kokeile vaikka voissa haudutettua ruijanpallasta ja paistettua merirapua fenkolisalaatin kera.

Viinialue

Tämän lämpimän, etelään kallistuvan palstan maaperä on lössimaata, mihin on sekoittunut kvartsiittipitoista soraa. Köynnösten ikä 20-30 vuotta.

Lehdistö

94/100 James Suckling: "Wonderful yellow-fruit aromas, ranging from very ripe lemons to mangoes. Fullish body in this context, but this is a properly dry wine with a distinct, chalky texture that stands out at the bold finish"

Hinta

45,00  ALV. 24%

Nahe, Saksa

Nykyiseen maailmanluokan maineeseen Weingut Dönnhoffin nosti perustajan lapsenlapsi, Helmut Dönnhoff. Helmut otti vetovastuun viinitilasta vuonna 1971. Ennen sitä hän oli harjoitellut vanhempiensa alaisuudessa ja suorittanut yliopistotutkinnon viininviljelyssä. Hänen onnistui hankkia useita huippupalstoja jo omistuksessa olevien rinnalle ja hänen perusteellisen tarkan tarhatyön johdosta alkoi huippuviinejä syntyä loistavien palstojen ja niiden tuottamien huippuluokkaisten rypäleiden ansiosta. Helmutin poika Cornelius Dönnhoff on ollut talon johdossa vuodesta 2007 ja rehellisesti voidaan sanoa hänen jatkaneen isänsä jalanjäljissä. Talolla on tällä hetkellä hallusaan 28 hehtaaria viinitarhoja.