Dönnhoff Oberhäuser Brücke Riesling Spätlese 2021

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

8,50 %

Luonnehdinta

Keskisyvä sitruunankeltainen väri. Tuoksu on vielä nuorekas, sitrushedelmiä ja omenaa. Suutuntumaltaan viini on alkuun makea, mutta rapean hapokkuuden iskiessä alkaa balettitanssi kielellä. Sitrushedelmien lisäksi viini tarjoaa eksoottisten hedelmien ja mausteiden vivahteita. Energinen ja monipuolinen jälkimaku viipyilee kauan ja jättää raikkaan tunnelman jälkeensä.

Ruokasuositus

Pateet, ankanmaksa, suolaiset juustot.

Viinialue

Oberhauseniin johtavan sillan vieressä sijaitseva ja sillan mukaan nimetty viinipalsta on kokonaan Dönnhoffin omistuksessa. Maaperä on lössiä ja hiesua harmaan liuskekiven päällä. Palsta tarjoaa hyvin pitkän kasvukauden ja palsta soveltuu loistavasti makeampien tyylien valmistamiseen.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Jäännössokeria 69 g/l ja happoja 9,0 g/l.

Hinta

42,00  ALV. 24%

Nahe, Saksa

Nykyiseen maailmanluokan maineeseen Weingut Dönnhoffin nosti perustajan lapsenlapsi, Helmut Dönnhoff. Helmut otti vetovastuun viinitilasta vuonna 1971. Ennen sitä hän oli harjoitellut vanhempiensa alaisuudessa ja suorittanut yliopistotutkinnon viininviljelyssä. Hänen onnistui hankkia useita huippupalstoja jo omistuksessa olevien rinnalle ja hänen perusteellisen tarkan tarhatyön johdosta alkoi huippuviinejä syntyä loistavien palstojen ja niiden tuottamien huippuluokkaisten rypäleiden ansiosta. Helmutin poika Cornelius Dönnhoff on ollut talon johdossa vuodesta 2007 ja rehellisesti voidaan sanoa hänen jatkaneen isänsä jalanjäljissä. Talolla on tällä hetkellä hallusaan 28 hehtaaria viinitarhoja.