Dönnhoff Riesling Trocken 2021

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12,00 %

Luonnehdinta

Nuorekas, vihertävänkeltainen väri. Tuoksu on kirkkaan puhdaspiirteinen: tuoreita sitrushedelmiä, persikkaa ja vaaleita kukkia. Maku on kuiva, raikkaan hapokas, terhakka ja napakka.

Ruokasuositus

Erilaiset kala- ja äyriäisruuat. Maukasta myös vaalean lihan kanssa.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Rypäleet on kerätty Keski-Nahen jyrkiltä rinnepalstoilta. Maaperät vaihtelevat erilaisita vulkaanisista maaperistä liuskekiveen ja kvartsiittiin. Köynnösten ikä 15-30 vuotta. Jäännössokeria 5,5 g/l ja happoja 8,0 g/l

Hinta

22,80  ALV. 24%

Nahe, Saksa

Nykyiseen maailmanluokan maineeseen Weingut Dönnhoffin nosti perustajan lapsenlapsi, Helmut Dönnhoff. Helmut otti vetovastuun viinitilasta vuonna 1971. Ennen sitä hän oli harjoitellut vanhempiensa alaisuudessa ja suorittanut yliopistotutkinnon viininviljelyssä. Hänen onnistui hankkia useita huippupalstoja jo omistuksessa olevien rinnalle ja hänen perusteellisen tarkan tarhatyön johdosta alkoi huippuviinejä syntyä loistavien palstojen ja niiden tuottamien huippuluokkaisten rypäleiden ansiosta. Helmutin poika Cornelius Dönnhoff on ollut talon johdossa vuodesta 2007 ja rehellisesti voidaan sanoa hänen jatkaneen isänsä jalanjäljissä. Talolla on tällä hetkellä hallusaan 28 hehtaaria viinitarhoja.