Dönnhoff Tonschiefer Riesling 2021

Dönnhoff, Nahe, Saksa

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12,00 %

Luonnehdinta

Nuorekas, vihertävänkeltainen väri. Tuoksu on kirkkaan puhdaspiirteinen: tuoreita sitrushedelmiä, persikkaa ja vaaleita kukkia. Maku on kuiva, mineraalinen, raikkaan hapokas, terhakka ja napakka. Kypsä ja runsas hedelmäisyys kuitenkin tasapainoittaa hienosti hapokkuutta.

Ruokasuositus

Erilaiset kala- ja äyriäisruuat. Maukasta myös vaalean lihan kanssa.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Rypäleet on kerätty Leistenbergin jyrkältä rinnepalstalta. Maaperässä on runsaasti saviliusketta (Tonschiefer). Köynnösten ikä 25-30 vuotta. Jäännössokeria 5 g/l ja happoja 8 g/l.

Hinta

27,00  ALV. 24%

Nahe, Saksa

Nykyiseen maailmanluokan maineeseen Weingut Dönnhoffin nosti perustajan lapsenlapsi, Helmut Dönnhoff. Helmut otti vetovastuun viinitilasta vuonna 1971. Ennen sitä hän oli harjoitellut vanhempiensa alaisuudessa ja suorittanut yliopistotutkinnon viininviljelyssä. Hänen onnistui hankkia useita huippupalstoja jo omistuksessa olevien rinnalle ja hänen perusteellisen tarkan tarhatyön johdosta alkoi huippuviinejä syntyä loistavien palstojen ja niiden tuottamien huippuluokkaisten rypäleiden ansiosta. Helmutin poika Cornelius Dönnhoff on ollut talon johdossa vuodesta 2007 ja rehellisesti voidaan sanoa hänen jatkaneen isänsä jalanjäljissä. Talolla on tällä hetkellä hallusaan 28 hehtaaria viinitarhoja.