Du Grappin Côtes du Rhône Rouge 2016

Rypälelajikkeet

Grenache

Alkoholi

13,0

Luonnehdinta

Kirkas, keskisyvä, purppuranpunainen väri. Tuoksu on raikas: vadelmaa, kirsikkaa, kevyttä yrttisyyttä. Suussa viini tuntuu kepeältä, raikkaan hapokkaalta, tasapainoisen tanniiniselta ja janoa sammuttavalta. KlukKluk.

Ruokasuositus

Leikkeleet ja monenlaiset liharuuat. Rasvaiset ranskalaiset maalaismakkarat, haudutettua punakaalia ja perunamuusia.

Viinialue

60-vuotiaat köynnökset oliiveistaan tunnetussa Nyonsissa. Köynnökset kasvavat pengerretyllä, jyrkällä rinteellä, joka laskee itäänpäin. Maaperä on köyhää koostuen graniitista ja liuskekivestä.

Muuta

Maserointi 21 päivän ajan rankoineen. Viini on kypsynyt seitsemän kuukautta käytetyissä burgundilaisissa tynnyreissä.

Hinta

19,40  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Mainosalalla työskennellyt australialainen Andrew Nielsen koki viinillisen valaistuksen maistaessaan Domaine Dujacin Clos de la Rochea. Tuon kokemuksen innoittamana hän päätyi kalifornialaisen töihin Pinot Noir-spesialisti Koste Brownen kautta ensin Felton Roadille Central Otagoon, sieltä Yarra Valleyn Coldstreamille ja viimein Simon Bizelle Savigny-le-Beauneen. Simon Bizen "valtavalla" 22 hehtaarin viinitalolla Andrew ihmetteli miksei eri tarhoja valmisteta omiksi viineikseen, vaikka ne ovat niin luonteikkaita. Tämä ihmetteli johti viimein siihen, että Andrew halusi perustaa oman micro-negociant talon, joka voisi jakaa ihmisille Savignyn ilosanomaa. 

Le Grappinin tavoitteena on löytää erikoisia, aliarvostettuja palstoja, joita hoitavat asialleen omistautuneet ja motivoituneet viljelijät. Samalla hän haluaa kokeilla voiko viljely- ja viininvalmistustekniikoita muuttamalla päästä vieläkin parempiin tuloksiin. Kokeet voivat olla hyvinkin ennakkoluulottomia etenkin niin perinteisen Burgundin mittakaavassa.

Du Grappin etiketillä varustetaan ne pullot, jotka ovat Maconnais'n, Beaujolais'n ja Rhônen alueen helpommin juotavia "janoviinejä". Rypäleet näihin viineihin saadaan vallankumouksellisilta ja intohimoisilta viljelijöiltä ja viinit ovat elinvoimaisia ja persoonallisia.