Du Grappin Fleurie-Poncié 2016

Grappin, Bourgogne, Ranska

Au naturel Vegan

Rypälelajikkeet

Gamay

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Keskisyvä purppuranpunainen väri. Tuoksu on herkkä ja aromaattinen: punaisia metsämarjoja, orvokkia, kirsikkaa. Kevyt suutuntuma on eläväinen, iloinen ja raikas.

Ruokasuositus

Kepeytensä ja raikkautensa ansiosta monikäyttöinen ruokapöydässä kokeile vaikka Charcuterien ja kevyiden linturuokien kanssa.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

80-vuotiaat köynnökset yhdellä Fleurien parhaalla viinitarhalla, Ponciélla. Kokonaiset tertut jätettiin kolmeksi viikoksi sementtisammioon ilman murskausta tai mitään muuta käsittelyä. Kolmen viikon "aromaattisen käymisen" jälkeen rypäleet puristettiin ja alkoholikäymisen loputtua viiniä kypsytettiin yhdeksän kuukautta käytetyissä tammitynnyreissä.

Hinta

26,90  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Mainosalalla työskennellyt australialainen Andrew Nielsen koki viinillisen valaistuksen maistaessaan Domaine Dujacin Clos de la Rochea. Tuon kokemuksen innoittamana hän päätyi kalifornialaisen töihin Pinot Noir-spesialisti Koste Brownen kautta ensin Felton Roadille Central Otagoon, sieltä Yarra Valleyn Coldstreamille ja viimein Simon Bizelle Savigny-le-Beauneen. Simon Bizen "valtavalla" 22 hehtaarin viinitalolla Andrew ihmetteli miksei eri tarhoja valmisteta omiksi viineikseen, vaikka ne ovat niin luonteikkaita. Tämä ihmetteli johti viimein siihen, että Andrew halusi perustaa oman micro-negociant talon, joka voisi jakaa ihmisille Savignyn ilosanomaa. 

Le Grappinin tavoitteena on löytää erikoisia, aliarvostettuja palstoja, joita hoitavat asialleen omistautuneet ja motivoituneet viljelijät. Samalla hän haluaa kokeilla voiko viljely- ja viininvalmistustekniikoita muuttamalla päästä vieläkin parempiin tuloksiin. Kokeet voivat olla hyvinkin ennakkoluulottomia etenkin niin perinteisen Burgundin mittakaavassa.

Du Grappin etiketillä varustetaan ne pullot, jotka ovat Maconnais'n, Beaujolais'n ja Rhônen alueen helpommin juotavia "janoviinejä". Rypäleet näihin viineihin saadaan vallankumouksellisilta ja intohimoisilta viljelijöiltä ja viinit ovat elinvoimaisia ja persoonallisia.