Dubost Brouilly Vieilles Vignes 2021

Rypälelajikkeet

Gamay

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Kypsiä marjoja, neilikkaa, maanläheisyyttä ja savuisuutta. Melko täyteläinen, raikkaan hapokas, pehmeän tanniininen, mehukas ja maukas maku.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Vanhojen köynnösten keskimääräinen ikä on 80 vuotta. Tarhojen maaperässä savea, kalkkikiveä, graniittia ja sinistä liuskekiveä. Kokonaisten terttujen 12 vuorokauden semi-hiilihappokäyminen teräs- ja sementtitankeissa. Kypsytys sementti- ja terästankeissa seuraavaan kevääseen saakka.

Hinta

23,70  ALV. 24%

Beaujolais, Ranska

Domaine Dubostin johdossa on nykyään Jean-Paul Dubost. Hän on viininviljelijä ja-tekijä jo kolmannessa sukupolvessa. Talolla on tarhahehtaareja yhteensä 32 ja siitä riittääkin hedelmää 21 eri viinin valmistamiseen. Tarhojen ylläpitoon menee runsaasti aikaa ja talvikuukausien aikana niitä hoidetaan seitsemän hengen voimin. Sadonkorjuu tehdään käsin ja viininvalmistus on Beaujolais'lle tyypillinen. Alkoholikäyminen tapahtuu villihiivojen voimin hiilidioksipeitteen alla (Carbonic maceration) matalassa lämpötilassa. Viinialueen perinteitä noudattaen Dubost on saavuttanut viinikriitikoiden arvostuksen ja heidän viinejään voi löytää maineikkaista ravintoloista ympäri maailman.