Dugat-Py Pommard La Levriere Trés Vieilles Vignes 2019

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

13,50 %

Lehdistö

17.5/20 p, Jancis Robinson Two parcels. Their first acquisition here was in 2003 and now they have a second parcel 50 m away bought from Dom Newman. Vines 70–80 years old. Cask sample. Sumptuous rich nose. Tannins superbly managed. Just a joy even now! Just become aware of the tannins on the very end. Positively hums on the finish. Joyful. 90-92/100 p, William Kelley, Wine Advocate Supplemented by old vines formerly belonging to Domaine Newman that happen to be adjacent to Dugat-Py's parcel, the 2019 Pommard La Levrière unwinds in the glass with aromas of dark berries, woodsmoke, rich soil tones, espresso roast and spices. Medium to full-bodied, muscular and layered, it's deep and concentrated, framed by velvety tannins and lively acids.

Hinta

130,00  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Dugat-Py on pieni, perheomistuksessa oleva viinitila Gevrey-Chambertinin kylässä, Bourgognessa. Kolmeakymmentä eri viiniä valmistetaan 15 hehtaarin alalle levittyvistä palstoista, pääasiassa Gevrey-Chambertinin ja Beaunen kylien alueelta. Aiemmin talo myi rypäleensä Bourgognen Négociant-taloille, mutta vuodesta 1989 alkaen on koko tuotanto pullotettu tilalla ja myyty Domaine Dugat-Py:n nimellä. Talon johdossa on tällä hetkellä Loïc, isänsä Bernardin avustuksella. Dugat-Py noudattaa biodynaamisen viljelyn ja viininvalmistuksen mukaisia periaatteita. Viinit ovat luomusertifioituja. Rikkaruohomyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita ei käytetä. Köynnösten satoisuutta rajoitetaan ankarasti, jotta tuloksena on mahdollisimman voimakkaita ja aromikkaita rypäleitä. Köynnösten keski-ikä on myös merkittävän korkea mikä automaattisesti vähentää rypäleiden määrää. Talon rypäleet poimitaan käsin ja rangat saavat useimmiten olla käymisessä mukana. Käymisen jälkeen viinit saavat kypsyä talon 1200 luvulta peräisin olevassa, upeassa holvikaarikellarissa. Dugat-Py:n viineistä Grand Cru ja Premier Cru viinit saavat kypsyä täysin uusissa tynnyreissä. Kylätason viinit saavat kypsyä osittain (35-65%) uusissa tynnyreissä ja perus Bourgognen kypsytystynnyreistä noin 20% on uusia. Talon lippulaiva on Chambertin Grand Cru, jota tuotetaan vain yksi tynnyri. Joka vuosi Chambertinille tilataan sopivan kokoinen tynnyri satomäärän mukaan.