Savart Expression Rosé 2017

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

12,50 %

Viinialue

Aillys, Chaillots derrière Moutier ja Gillys palstojen vanhat köynnökset.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini on käynyt ja kypsynyt kymmenen kuukauden ajan 500 litran tammitynnyreissä. Toinen käyminen pullossa kolmen vuoden ajan.

Hinta

109,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Fréderic "Fred" Savartin pieni 4 hehtaarin kokoinen samppanjatila sijaitsee Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä Ecueil'n Premier Cru-kylässä. Talon perusti Fredin isoisä René, joka istutti ensimmäiset köynnökset vuonna 1947. Tarhapinta-alasta 3,5 hehtaaria on Pinot Noiria ja 0,5 hehtaaria Chardonnayta. Fred Savart otti tilan vetovastuun vuonna 2005 ja hänen johdollaan tästä pienestä talosta on tullut yksi Champagnen kuumimpia kulttituottajia. Savart viljelee tarhojaan luonnonmukaisesti ja viinintekoon ei ole tiettyä reseptiä vaan vuosikerran tyyli ja rypäleiden laatu määrittelee keinovalikon. Suurin osa viineistä saa käydä terästankeissa mutta Savart hyödyntää arvokkaammissa samppanjoissaan myös pieniä tammitynnyreitä. Sokerilisäys on hyvin maltillista ja samppanjoiden tyyli on etikettejään myöten modernia ja hedelmäistä. 

Fred Savartista piti tulla ammattilaisjalkapalloilija mutta seurasiirron alla hän päätti valita työ- ja avioelämän Champagnessa jalkapalloilun sijaan. Fred ei ollut edes maistanut viiniä ennen 19 ikävuotta mutta nykyään hänet tunnetaan yhtenä alueen suurimmista viinifriikeistä,  jonka kellarissa on merkittävä määrä niin kilpailijoiden kuin muiden alueiden huippuviinejä.  Fred Savart on yksi sosiaalisen median vahvasti esille nostamia tuottajia tällä hetkellä. Hänen samppanjoitaan on tyypillisesti maailman metropoleissa, kaikista kuumimmissa viiniravintoloissa.