Felton Road Bannockburn Riesling 2022

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

9 %

Luonnehdinta

Fantastisen upea, Mosel-tyyppinen riesling: kristallinkirkas, nuorekkaan vihertävä väri. Tuoksu on rypäletyypillinen, raikas, hedelmäinen; sitrusta, mandariinia, inkivääriä, aprikoosia. Maku on puolikuivan oloinen (jäännössokerista huolimatta), terävän raikas, mineraalinen, intensiivisen hedelmäinen, hyvin pitkä.

Ruokasuositus

Aasialaisen keittiön herkut, pateet, savukalat, hedelmäiset äyriäisruuat.

Viinialue

Tuottajalla on kolme tarhaa (yhteensä 32 hehtaaria) Bannockburnin ala-alueella Central Otagon alueella. Tämän viinin tuotantoon tarvittavat rypäleet tulevat Calvertin ja Elmsin tarhoilta.

Lehdistö

James Suckling 92/100 p.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Käyminen on tapahtunut villihiivoilla viileässä lämpötilassa. Käyminen on keskeytetty jäähdyttämällä kun viini on saavuttanut optimaalisen tasapainon alkoholin, makeuden ja hapokkuuden osalta. Viinissä on jäännössokeria 64 g/l.

Hinta

33,00  ALV. 24%

Central Otago, Uusi-Seelanti

Felton Road viinitalo sai alkunsa vuonna 1992, kun Stewart Elms istutti ensimmäiset viiniköynnökset nimeämälleen The Elms-viinitarhalle Felton Roadin varrelle, Bannockburnin alueelle. Vuonna 2000 Nigel Greening osti tilan ja liitti siihen jo parin vuoden ajan omistamansa Cornish Point viinitarhan. Näiden kahden tarhan lisäksi talon omistukseen kuuluu myös pieni Calvert-niminen tarha, joka myös sijaitsee Felton Roadin vieressä.   Vuodesta 2002 alkaen tilalla siirryttiin luonnonmukaiseen viljelyyn ja vuonna 2010 kaikilla kolmella tarhalla oli Demeter-sertifikaatti. Felton Roadin enologina on toiminut vuodesta 1997 alkaen Blair Walter, jolla oli ennen siellä aloittamistaan kokemusta jo viinintekijän tehtävistä Californiassa, Oregonissa ja Burgundissa. Blairin "hands off" lähestyminen viininvalmistukseen on herättänyt laajalti huomiota ja tuottanut jo vuosien ajan kehuttuja ja haluttuja viinejä.