Felton Road Calvert Pinot Noir 2017

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

14,0

Luonnehdinta

Kauniin keskisyvän punainen väri. Tuoksu on avoin, mausteinen, rypäletyypillinen; vadelmaa, kirsikkaa, savua, hieman luumua. Maku on silkkinen, runsas, hyvähappoinen, mehevä ja pitkä.

Ruokasuositus

Linturuuat; ankanrinta, kyyhky, sorsa. Vaaleat lihat; vasikka, possu, karitsa.

Viinialue

Calvertin viinitarha Felton Roadin tilan lähellä on kooltaan 10,2 hehtaaria ja pinta-alasta 8 hehtaaria on varattu Pinot Noir-lajikkeen viljelyyn. Tarhaa viljellään biodynaamisen periaattein.

Lehdistö

95 /100 Bob Campbell MW Aromatic pinot noir with spice, plum and violet aromas that are joined by liquorice, prune and subtle nutty oak on the palate. Dense, intense wine with strong sweet fruit restrained by subtle tannins. A rich, almost chewy wine with impressive underlying power. Best served slightly chilled to temper fruit sweetness.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Käyminen on tapahtunut villihiivoilla avoimissa tammiastioissa ilman rankoja. Käymisen jälkeen viiniä on kypsytetty 13 kuukauden ajan hienoimmissa burgundilaisissa tammitynnyreissä. Viiniä ei ole kirkastettu tai suodatettu.

Hinta

54,00  ALV. 24%

Central Otago, Uusi-Seelanti

Felton Road viinitalo sai alkunsa vuonna 1992, kun Stewart Elms istutti ensimmäiset viiniköynnökset nimeämälleen The Elms-viinitarhalle Felton Roadin varrelle, Bannockburnin alueelle. Vuonna 2000 Nigel Greening osti tilan ja liitti siihen jo parin vuoden ajan omistamansa Cornish Point viinitarhan. Näiden kahden tarhan lisäksi talon omistukseen kuuluu myös pieni Calvert-niminen tarha, joka myös sijaitsee Felton Roadin vieressä.   Vuodesta 2002 alkaen tilalla siirryttiin luonnonmukaiseen viljelyyn ja vuonna 2010 kaikilla kolmella tarhalla oli Demeter-sertifikaatti. Felton Roadin enologina on toiminut vuodesta 1997 alkaen Blair Walter, jolla oli ennen siellä aloittamistaan kokemusta jo viinintekijän tehtävistä Californiassa, Oregonissa ja Burgundissa. Blairin "hands off" lähestyminen viininvalmistukseen on herättänyt laajalti huomiota ja tuottanut jo vuosien ajan kehuttuja ja haluttuja viinejä.