Champagne Nowack La Tuilerie 2018

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,00 %

Luonnehdinta

Tuoksu on kypsän hedelmäinen, hennon paahteinen ja hieman mausteinen. Maultaan viini on kuiva, keskitäyteläinen, tasapainoisen hapokas, hieman mausteinen ja mehukas jälkimaku on erityisen maukas.

Viinialue

Vandières, Marnen laakso

Pullokoko

75cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Palsta on lounaaseen viettävän rinteen alaosassa, missä maaperä on hiekkaa ja kalkkimaata. Viini on käynyt vanhoissa tammisammioissa ja -tynnyreissä hitaalla spontaanilla käymisellä. Viiniä ei ole kirkastettu eikä suodatettu. 36 kk:n pullokypsytys sakkojen kanssa.

Hinta

62,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Nowackien suvun juuret ovat Tsekeissä, mutta he ovat kasvattaneet viinirypäleitä Vandièresin alueella Marnen laaksossa vuodesta 1795 lähtien. Ensimmäiseen maailmojen sotaan asti he myivät rypäleensä ja keskittyivät rakennustiilien valmistamiseen. Kuitenkin ennen asevelvollisuutensa täyttöä Ferdinand Nowack päätti valmistaa oman samppanjansa, jotta hänen perheellään olisi tuloja perheen miespuolisten ollessa sotarintamalla.
Sodan jälkeen he jatkoivat samppanjan valmistamista ja laajensivat tuotevalikoimaansa.
2012 vuodesta alkaen tilan vetovastuussa on ollut Flavien Nowack isänsä Frédérikin kanssa. Flavien pääsi enologi-opintojensa aikana tutustumaan Jacques Selossen samppanjatilalla Anselme Selossen viininvalmistustapoihin ja inspiroitui niistä niin paljon, että aloitti vastaavan toiminnan palsta palstalta omilla tarhoillaan. Tämän lisäksi Flavien on syventynyt vaihtoehtoisiin viininviljelyllisiin keinoihin Fédération Régional de l'Agriculture Biologique'n työpajoissa.
Flavien: "I really like the approach to use indicative plants to guide me in my vineyard practices. It made sense to let nature guide me."
Flavienin isä Frédérik on kuitenkin vanhoillinen viininviljelijä eikä vielä täysin ole antautunut luonnon armoille, joten viinin valmistuksen aikana käytetään edelleen kuparisulfaattia ja sulfiitteja, mutta vain kasviperäisiä luonnollisia lannoitteita.
Sadonkorjuu aloitetaan vasta rypäleiden ollessa kunnolla kypsiä. Käymiseen on käytetty 2014 vuodesta alkaen vain villihiivoja ja kaikkien viinien malolaktinen käyminen estetään.