Fogt Onkel Doktor 2021

Rypälelajikkeet

Riesling, Scheurebe

Alkoholi

11,50 %

Luonnehdinta

Nuorekas, vihertävänkeltainen väri. Tuoksu on viekoitteleva: omenaa, sitruksia, kukkia, raparperia. Maku on puolikuiva, mutta raikas hapokkuus tasapainottaa makeutta miellyttävästi. Mehukkaan hedelmäinen maku jättää suuhun raikkaan jälkimaun.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

This is a tribute to Dr. Georg Scheu (1874-1949), the creator of grape variety Scheurebe. Dr. Scheu was a master at combining the best features of two varieties into one and that’s exactly what inspired me to make this wine. Rich and fruity aromas of Scheurebe are beautifully backed by the juicy freshness of Riesling. Prost, Onkel Doktor!

Georg Fogt

Jäännössokeria 14 g/l.

Hinta

14,50  ALV. 24%

Rheinhessen, Saksa

Georg Fogtin viinitila sijatsee Rheinhessenissä, Bingenistä 15km etelään, Badenheimin alueella.  Fogtin palstat sijaitsevat kolmen kylän arvostetuimmilla tarhoilla. Kokonaisviljely pinta-ala viljelijällä on 32 ha tuotannon kuitenkin ollen suhteellisen pientä rajoittuen 150 000 pulloon. Georg ja hänen vanhempansa pyörittävät tilaa neljän vakituisen työntekijän kanssa. Viinintekijällä itsellään on 34 vuotta ikää ja hän aloitti kymmenen vuotta sitten viiniensä tuottamisen. Rheinhesseniä on pitkään katsottu hieman nenän vartta pitkin koska tilat yleensä keskittyvät suurempiin hehtolitramääriin. Georgin filosofiaan kuitenkin kuuluu että hän haluaa erottautua laadullisesti. Kokonaistuotanto on näin ollen tuotu 40 hl / ha tasolle VDP : n minivaatimusten ollessa korkeimman tason huippuviineille 50 hl / ha.

Tila ei kuitenkaan kuulu VDP järjestöön mutta noudattaa organisaaton luomaa neliportaista laatujärjestelmää jossa Gutsweinit edustavat perusviinejä, Orstwein tarjoilee jo selkeästi maaperälle ja kylälle tyypillisiä elementtejä ja Lageweinit ovat parhailta palstoilta