What the Fogt Riesling 2021

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

11,50 %

Luonnehdinta

Tuoksu sitruksinen, persikkainen ja kukkea. Puolikuiva maku on pirteä ja leikkisä.

Ruokasuositus

Viini maistuu ihanalta ihan sellaisenaan! Ja minkäs ruoan kanssa puolikuiva riesling ei kävisi? Salaatit, pikkupurtavat, kalaruoat ja hieman mausteiset itämaiset ruoatkin saavat tästä oivan kumppanin.

Viinialue

Rheinhessenin kalkkiperäisestä maaperästä, joka tuo viiniin raikkauden ja hyvän hedelmäisyyden.

Muuta

Jäännössokeria 13 g/l. Vegaaninen viini.

Hinta

13,50  ALV. 24%

Rheinhessen, Saksa

Georg Fogtin viinitila sijatsee Rheinhessenissä, Bingenistä 15km etelään, Badenheimin alueella.  Fogtin palstat sijaitsevat kolmen kylän arvostetuimmilla tarhoilla. Kokonaisviljely pinta-ala viljelijällä on 32 ha tuotannon kuitenkin ollen suhteellisen pientä rajoittuen 150 000 pulloon. Georg ja hänen vanhempansa pyörittävät tilaa neljän vakituisen työntekijän kanssa. Viinintekijällä itsellään on 34 vuotta ikää ja hän aloitti kymmenen vuotta sitten viiniensä tuottamisen. Rheinhesseniä on pitkään katsottu hieman nenän vartta pitkin koska tilat yleensä keskittyvät suurempiin hehtolitramääriin. Georgin filosofiaan kuitenkin kuuluu että hän haluaa erottautua laadullisesti. Kokonaistuotanto on näin ollen tuotu 40 hl / ha tasolle VDP : n minivaatimusten ollessa korkeimman tason huippuviineille 50 hl / ha.

Tila ei kuitenkaan kuulu VDP järjestöön mutta noudattaa organisaaton luomaa neliportaista laatujärjestelmää jossa Gutsweinit edustavat perusviinejä, Orstwein tarjoilee jo selkeästi maaperälle ja kylälle tyypillisiä elementtejä ja Lageweinit ovat parhailta palstoilta