Fosse-Grely Brut Nature

Champagne Ruppert-Leroy, Champagne, Ranska

New product icon Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chardonnay 50 %, Pinot Noir 50 %

Alkoholi

12,0

Luonnehdinta

Aromeissa sitrushedelmiä, luumua, persikkaa, fenkolia, minttua ja lakritsia.

Pullokoko

0,75

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Alkoholikäyminen hiivasakan päällä 9kk, luonnollinen malolaktinen käyminen, pullokypsytys 18-20kk, ei sulfiittienlisäystä korkinvaihdossa. 2015 base.

Hinta

50,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Bénédicte Leroyn vanhemmat asettuivat 1975 Essoyesiin lammasfarmareiksi. 80-luvulla kävi ilmi, että heidän tiluksilleen on mahdollista istuttaa viiniköynnöksiä Champagnen Auben alueella. Vähitellen viinitarhoja kertyi 4ha, mutta sato myytiin paikalliselle osuuskunnalle. Kun Bénédicten isä halusi jäädä eläkkeelle ryhtyi hän luotsaamaan domainea jätettyään työnsä liikunnanmaikkana. Tarhoilla siirryttiin luomuviljelyyn (sertifikaatti vuodesta 2013) ja sekä tarhoilla että kellarissa noudatetaan biodynaamisuuden (Demeter vuodesta 2014) periaatteita.

Palstat vinifioidaan erikseen ja metodit ovat mm. seuraavat: viinin siirtämiseen käytetään painovoimaa, sulfiitteja ei olla lisätty vuosikerrasta 2013 lähtien, viinit saavat käydä luonnonhiivoilla, viinejä ei suodateta eikä pullottaessa tehdä sokerinlisäystä. Viinit kypsyvät hiivasakan päällä vähintään 9kk ennen pullotusta ja pullokypsytys on vähintään 18-22 kuukautta.