Garreliere La Coulée Douce 2015

Domaine de la Garrelière, Loire, Ranska

Luomu Väliaikaisesti loppu Au naturel

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chenin Blanc

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Keskisyvä kullankeltainen väri. Tuoksu on avoin: aprikoosia, omenaa, kamomillaa, hunajaa. Maku on puolikuiva, melko täyteläinen, raikkaan hapokas, mehukas, maukas ja jälkimaku säilyy suussa kauan.

Viinialue

AOC Touraine

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Tätä viiniä valmistetaan vain aurinkoisina ja lämpiminä vuosina. Kahden vuoden kypsytys tammitynnyreissä. Jäännössokeria 9 g/l.

Hinta

30,00  ALV. 24%

Loire, Ranska

Domaine de la Garrelièren viinitila ja tarhat sijaitsevat pienen Richelieun kylän ja Chinonin alueen läheisyydessä Tourainen eteläosassa. Viininviljelijä pariskunta Pascale ja Francois Plouzeau perustivat Domaine de la Garrelièren vuonna 1973 ja tällä hetkellä he viljelevät biodynaamisin menetelmin 20 hehtaaria tarhoja Tourainen appellaation alla. Talo tuottaa pääasiassa valkoviinejä klassisista Loiren laakson lajikkeita, mutta tuotannossa on myös jonkun verran herkullisen juotavia ja freesejä punaviinejä. 

Francois on koreilematon mutta intohimoinen persoona ja hänen viininsä kuvastavat loistavasti hänen persoonaa. Tyypillisesti Francois jättää sadonkorjuun vasta Lokakuuhun, jotta rypäleet olisivat täydellisen kypsiä ja hän pitää tarhojensa satoisuudet hyvin matalina alueen normaaleihin satoisuuksiin verrattuna. Francoisilla on myös tapana kypsyttää viinejään pitkään hiivasakan kanssa ja antaa viiniensä käydä malolaktisen käymisen luonnollisesti. Nämä kaikki seikat sekä Francoisin todella vähäinen sulfiitin lisäys tuottavat herkullisen rakenteikkaita, puhtaan hedelmäisiä, huikean mineraalisia ja pitkämakuisia viinejä, jotka ovat nostaneet Domaine de la Garrelièren Loiren alueen yhdeksi kirkaimmista tähdistä.

Garreliéren viinien etiketit suunnittelee aina paikallinen nuori taiteilija ja etiketit ovat yleensä hyvällä huumorilla maustettuja ja niiden tarkoitus on kuvastaa myös viinin luonnetta.