Ostertag Gewurztraminer Fronholz A l’Orient d’Eden 2020

Rypälelajikkeet

Gewürztraminer

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Kirkkaan kullankeltainen väri. Tuoksu on hunajainen, aromikas; mangoa, persikkaa, ruusua, hunajaa. Makea, kevyehkö, aromikas ja pitkä maku.

Ruokasuositus

Ankan- ja hanhenmaksa, sinihomejuustot, hedelmäiset jälkiruuat.

Viinialue

Epfigin kylässä sijaitseva Fronholz-tarha ei ole Grand Cru tarha mutta se tuottaa vuodesta toiseen erinomaista, lähes Grand Cru-tasoista viiniä. Tarhan maaperä on valkoista hiekkaa ja kvartsikiveä ja lounaaseen viettävän tarhan mikroilmasto tuottaa kypsää mutta raikkaan mineraalista viinityyliä. Tarhaa viljellään biodynaamisesti.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viinin käyminen ja kypsytys tapahtui kokonaan terästankeissa. Jäännössokeria on 53 g/l.

Hinta

37,50  ALV. 24%

Alsace, Ranska

André Ostertag, viinintekijä ja runoilija tekee Ranskan mielenkiintoisimpiin kuuluvia viinejä isänsä vuonna 1966 perustamalla tilalla Epfigin kylässä Alsacessa. Tilan omistuksessa on 12 hehtaaria viinitarhoja, joista 2 hehtaaria grand cru -tarhan alueella. Talon viinitarhat ovat jakautuneet yli 80 pieneen palstaan viiden kylän alueella: Epfig, Nothalten, Itterswiller, Ribeauvillé ja Albé. Tila tuottaa vuodessa 80 000 pulloa 18:a eri viiniä. 4000 pulloa, eli 5% tuotannosta myydään Suomessa. Domaine Ostertag noudattaa luonnonmukaisia menetelmiä viinien viljelyssä ja tuotannossa. Talo ei käytä lainkaan rikkaruohomyrkkyjä, hyönteismyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita. Koko tila on noudattanut täysin biodynaamisia periaatteita vuodesta 1998 lähtien. Viinit saavat käydä luonnollisilla hiivakannoilla, ja ne ovat usein suodattamattomia. Poikkeuksena Alsacen viinintekoperinteeseen, André Ostertag hyödyntää tuotannossaan burgundityyliin pieniä tammitynnyreitä . Domaine Ostertagin pinot gris-, pinot blanc- ja pinot noir- viinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, mikä antaa niille ylimääräisen ulottuvuuden runsaan hedelmäisyyden lisäksi. Tilan tasokkaimmat viinit tulevat Muenchbergin Grand Cru-tarhalta, joka tunnetaan erinomaisena kasvupaikkana erityisesti riesling- ja pinot gris-lajikkeille. André Ostertagin puoliso, Christine Colin, työskentelee kuvataiteilijana ja hänen töissään viiniköynnös on usein keskeisenä elementtinä. Christinen taide koristaa myös Ostertagin viinipullojen etikettejä.