Vindirekt Logo

129,00  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): VNOIW9EUZ27W Osasto:

Kuvaus

Gramona Enoteca Brut Nature 2006

Rypälelajikkeet

Macabeo, Xarel-lo

Kuvaus

Vastoin yleistä käsitystä että Espanjalaiset kuohuviinit tulisi nauttia nuorena, Jaume ja Xavier Gramona aloittivat projektin vuonna 1997 testatakseen kuohuvien viinien maksimaalista kypsytyspotentiaalia. Näin alkunsa sai ensimmäinen Enoteca.

Rypäleet Gramona Enotecaan kerätään 11 eri palstalta Finca de Font Jui :lta. Finca de Font Jui kattaa 22,5 hehtaaria joista 15:sta on istutettu Xarel-Lo -lajiketta ja 7,5:n Macabeo:a. Tarhat alkavat Anoia-joen La Plana-tarhalta  ( 100metriä merenpinnan yläpuolella)  ja ulottuvat aina Mas Escorpin kukkuloille Sant Sadurnin -kaupungin taakse ( 350 metriä merenpinnasta ). Syy usean palstan käyttöön on erilaisten maaperien hyödyntäminen. Viljely tapahtuu luomu-sertifioidusti ja biodynamaamisia menetelmiä noudattaen.

Luonnehdinta

Viini on väriltään intesiivinen kullan sävyinen. Tuoksua dominoi selkeästi 15 vuoden hiivakypsytys tuoden aromimaailmaan rikkautta. Briossi, marsipaani, kermakaramelli tuoksuina tuntuvat olevan tuon autolyysin mukanaan tuomia. Myös karamelisoitujen aprikoosien sekä persikan aromeita on havaittavissa.  Ensi tuntuma maussa on erittäin raikas ja kuplat äärimmäisen hienostuneet ja hyvin integroituneet. Maku kehittyy vaiheissa antaen alussa hedelmäisyydelle tilaa mutta pian tilan vievät runsaus marsipaanin ja paahdettujen manteleiden muodossa. Jälkimaku on erittäin kermainen ja viipyilevän pitkä.  

Ruokasuositus

Makujen tykitys joka kantaa vaikka kokonaisen tasting menun läpi yksin, tässä viinissä monipuolisuutta sekä useita dimensioita

Viinialue

Penedes, Finca Fon de Jui

Lehdistö

Guia Peñin 98points  | Best sparkling wine of the Guia Peñin - guide The Wine Advocate / Luis Gutiérrrez 96points  

Laatikkokoko

6 pulloa / laatikko

Hinta

129,00  ALV. 24%

Catalonia, Espanja

Gramonan viinitalo sijaitsee Sant Sadurni dAnoian kaupungissa Barcelonan lounaispuolella. Talon omistuksessa on noin 60 hehtaaria ja on täysin perheomistuksessa. Gramonan suku on toiminut viininviljelijöinä Penedèsin alueella jo 1800-luvun alusta lähtien. Talon kehitys kuohuviinituottajaksi sai alkunsa kun kahden viininviljelijäsuvun jäsenet, Pilar Batlle ja Bartolomé Gramona avioituivat vuonna 1913. 1921 lanseerattiin talon ensimmäinen kuohuviini. Perustajien avioliiton tuloksena syntyi viisi lasta, joista kolme on edelleen omistajina yhtiössä. Nykyään talon johdossa ovat serkukset Jaume ja Xavier Gramona. Jaume on merkittävä vaikuttaja Espanjan kuohuviinituotannon kehittämisessä, sillä hän toimii enologian professorina Tarragonan yliopistossa, erityisalueenaan juurikin kuohuviinien tuotanto. Gramona tunnetaan myös kuohumattomista viineistä, joita talo tuottaa mm. Muscat, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling ja Pinot Noir-lajikkeista.

Vuonna 2019 Gramona erosi D.O. Cavasta kahdeksan muun tuottajan kanssa jotka nykyään muodostavat Corpinnat-nimisen tuottajien yhteenliittymän. Corpinnat-kuohuviinit tehdään luomusertifioiduista rypäleistä, joista 75 prosenttia on omilta tarhoilta tai sopimusviljelijältä, jonka kanssa on toimittu vähintään kolme vuotta. Ne kerätään käsin ja vinifioidaan omalla tilalla. Jos ostorypäleitä käytetään, niistä maksetaan selvästi mediaania enemmän. Perusviinejä ei saa ostaa.

Corpinnat profiloituu kotoperäisillä lajikkeilla: vähintään 90 prosenttia on oltava Penedèsin rypäleitä eli Macabeuta, Xarel.loa, Parelladaa, Malvasiaa, Garnatxaa tai Monastrellia. Chardonnayn, Pinot Noirin ja Trepatin määrä halutaan pitää 10 prosentissa eikä Pinot Noiria saa enää käyttää roseekuohuviiniin. Corpinnat sallii kaksi punaista rypälettä, jotka DO Cava kieltää eli Sumollian ja Xarel.lo Vermellan.

Gramonan Corpinnat-kuohuviinit saavat kypsyä aina vähintään 18 kuukautta pullossa ennen korkinvaihtoa. Gramonan kuohuviinit ovat hyvin elegantteja ja poikkeukselliset raikkaita ja ne erottuvat tyyliltään selvästi yleensä hyvin hedelmäisistä ja joskus raskaista Cavoista. Tilan kokonaistuotanto on noin miljoona pulloa, joka jakautuu tasan viinien ja Corpinnat:n kesken. Gramona on siirtynyt kokonaan luomu- ja biodynaamiseen tuotantoon. Apunaan heillä ovat projektissa olleet kuuluisat ranskalaiset asiantuntijat Nicolas Joly ja Claude Bourguignon.

Gramona on pitkään toiminut luonnonmukaisen viljelyn pioneerinä Penedesin alueella. 2012 vuosikerran La Cuvée Gran Reserva on Gramonan ensimmäinen luomu-sertifioitu kuohuviini ja 2016 vuosikerrasta eteenpäin koko talon tuotanto on biodynaamisesti sertifioitua, Demeter sekä Biodyvin- sertifioinnein. Ja näiden lisäksi heillä on espanjalainen kestävän kehityksen sertifikaatti nimeltä Wineries for Climate Protection.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Gramona Enoteca Brut Nature 2006

Rypälelajikkeet

Macabeo, Xarel-lo

Kuvaus

Vastoin yleistä käsitystä että Espanjalaiset kuohuviinit tulisi nauttia nuorena, Jaume ja Xavier Gramona aloittivat projektin vuonna 1997 testatakseen kuohuvien viinien maksimaalista kypsytyspotentiaalia. Näin alkunsa sai ensimmäinen Enoteca.

Rypäleet Gramona Enotecaan kerätään 11 eri palstalta Finca de Font Jui :lta. Finca de Font Jui kattaa 22,5 hehtaaria joista 15:sta on istutettu Xarel-Lo -lajiketta ja 7,5:n Macabeo:a. Tarhat alkavat Anoia-joen La Plana-tarhalta  ( 100metriä merenpinnan yläpuolella)  ja ulottuvat aina Mas Escorpin kukkuloille Sant Sadurnin -kaupungin taakse ( 350 metriä merenpinnasta ). Syy usean palstan käyttöön on erilaisten maaperien hyödyntäminen. Viljely tapahtuu luomu-sertifioidusti ja biodynamaamisia menetelmiä noudattaen.

Luonnehdinta

Viini on väriltään intesiivinen kullan sävyinen. Tuoksua dominoi selkeästi 15 vuoden hiivakypsytys tuoden aromimaailmaan rikkautta. Briossi, marsipaani, kermakaramelli tuoksuina tuntuvat olevan tuon autolyysin mukanaan tuomia. Myös karamelisoitujen aprikoosien sekä persikan aromeita on havaittavissa.  Ensi tuntuma maussa on erittäin raikas ja kuplat äärimmäisen hienostuneet ja hyvin integroituneet. Maku kehittyy vaiheissa antaen alussa hedelmäisyydelle tilaa mutta pian tilan vievät runsaus marsipaanin ja paahdettujen manteleiden muodossa. Jälkimaku on erittäin kermainen ja viipyilevän pitkä.  

Ruokasuositus

Makujen tykitys joka kantaa vaikka kokonaisen tasting menun läpi yksin, tässä viinissä monipuolisuutta sekä useita dimensioita

Viinialue

Penedes, Finca Fon de Jui

Lehdistö

Guia Peñin 98points  | Best sparkling wine of the Guia Peñin - guide The Wine Advocate / Luis Gutiérrrez 96points  

Laatikkokoko

6 pulloa / laatikko

Hinta

129,00  ALV. 24%

Catalonia, Espanja

Gramonan viinitalo sijaitsee Sant Sadurni dAnoian kaupungissa Barcelonan lounaispuolella. Talon omistuksessa on noin 60 hehtaaria ja on täysin perheomistuksessa. Gramonan suku on toiminut viininviljelijöinä Penedèsin alueella jo 1800-luvun alusta lähtien. Talon kehitys kuohuviinituottajaksi sai alkunsa kun kahden viininviljelijäsuvun jäsenet, Pilar Batlle ja Bartolomé Gramona avioituivat vuonna 1913. 1921 lanseerattiin talon ensimmäinen kuohuviini. Perustajien avioliiton tuloksena syntyi viisi lasta, joista kolme on edelleen omistajina yhtiössä. Nykyään talon johdossa ovat serkukset Jaume ja Xavier Gramona. Jaume on merkittävä vaikuttaja Espanjan kuohuviinituotannon kehittämisessä, sillä hän toimii enologian professorina Tarragonan yliopistossa, erityisalueenaan juurikin kuohuviinien tuotanto. Gramona tunnetaan myös kuohumattomista viineistä, joita talo tuottaa mm. Muscat, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling ja Pinot Noir-lajikkeista.

Vuonna 2019 Gramona erosi D.O. Cavasta kahdeksan muun tuottajan kanssa jotka nykyään muodostavat Corpinnat-nimisen tuottajien yhteenliittymän. Corpinnat-kuohuviinit tehdään luomusertifioiduista rypäleistä, joista 75 prosenttia on omilta tarhoilta tai sopimusviljelijältä, jonka kanssa on toimittu vähintään kolme vuotta. Ne kerätään käsin ja vinifioidaan omalla tilalla. Jos ostorypäleitä käytetään, niistä maksetaan selvästi mediaania enemmän. Perusviinejä ei saa ostaa.

Corpinnat profiloituu kotoperäisillä lajikkeilla: vähintään 90 prosenttia on oltava Penedèsin rypäleitä eli Macabeuta, Xarel.loa, Parelladaa, Malvasiaa, Garnatxaa tai Monastrellia. Chardonnayn, Pinot Noirin ja Trepatin määrä halutaan pitää 10 prosentissa eikä Pinot Noiria saa enää käyttää roseekuohuviiniin. Corpinnat sallii kaksi punaista rypälettä, jotka DO Cava kieltää eli Sumollian ja Xarel.lo Vermellan.

Gramonan Corpinnat-kuohuviinit saavat kypsyä aina vähintään 18 kuukautta pullossa ennen korkinvaihtoa. Gramonan kuohuviinit ovat hyvin elegantteja ja poikkeukselliset raikkaita ja ne erottuvat tyyliltään selvästi yleensä hyvin hedelmäisistä ja joskus raskaista Cavoista. Tilan kokonaistuotanto on noin miljoona pulloa, joka jakautuu tasan viinien ja Corpinnat:n kesken. Gramona on siirtynyt kokonaan luomu- ja biodynaamiseen tuotantoon. Apunaan heillä ovat projektissa olleet kuuluisat ranskalaiset asiantuntijat Nicolas Joly ja Claude Bourguignon.

Gramona on pitkään toiminut luonnonmukaisen viljelyn pioneerinä Penedesin alueella. 2012 vuosikerran La Cuvée Gran Reserva on Gramonan ensimmäinen luomu-sertifioitu kuohuviini ja 2016 vuosikerrasta eteenpäin koko talon tuotanto on biodynaamisesti sertifioitua, Demeter sekä Biodyvin- sertifioinnein. Ja näiden lisäksi heillä on espanjalainen kestävän kehityksen sertifikaatti nimeltä Wineries for Climate Protection.