B.Ferrara Greco di Tufo Terra d’Uva 2021

Rypälelajikkeet

Greco

Alkoholi

13,00

Luonnehdinta

Runsas ja hienostunut kypsän sitruunainen ja mausteinen tuoksu. Maku on pitkä ja hapokas, jossa vulkaanisen maaperän tuomaa mineraalista ja jopa aavistuksen suolaista jälkimakua. Klassikko!

Ruokasuositus

Tyylikkään yksinkertaiset kala-annokset, grillattu kokonainen makrilli runsaalla sitruunalla höystettynä, simppeli Spagetti alle Vongole. Pärjää myös vaaleiden liharuokien kanssa esim. Vitello Tonnato.

Viinialue

DOCG Greco di Tufo. 10-60-vuotiaat köynnökset San Paolon ala-alueelta.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Kypsytys terästankeissa 7 kk ajan, jonka jälkeen 3 kk vielä pullossa.

Hinta

22,00  ALV. 24%

Campania, Italia

Ferraran perheen viininviljely-historia alkoi jo 1800-luvun lopulla, kun Nunziante Ferrara istutti ensimmäiset köynnökset Sao Paolon alueelle lähelle Napolin kaupunkia. Nunziante toimi tuomarina Avellinon kylässä ja sivutoimenaan valmisti viiniä, myyden satonsa pääosin paikallisille ravintoloille. Herran lapsenlapsi Benito oli suvussa se henkilö, joka päätti keskittyä laatuviinien valmistukseen ja ensimmäinen Benito Ferrara Greco di Tufo valmistui vuoden 1991 sadosta. Tällä hetkellä taloa pyöritetään neljännen sukupolven voimin, Gabriella Ferrara ja hänen miehensä Sergioraren toimesta.

Benito Ferrara viljelee 12,5ha viinitarhoja Greco di Tufon vulkaanisen hedelmäisellä maaperällä n. 600m korkeudella merenpinnasta. Vuosittain talo tuottaa yhteensä noin 50 000 pulloa Grecoa, Fiano de Avellinoa sekä Taurasia.