Gripa Saint-Joseph Rouge 2020

Rypälelajikkeet

Syrah

Alkoholi

14,00

Luonnehdinta

Tuoksu on tyypillinen Pohjois-Rhônen Syrah. Paljon tummaa kirsikkaa, lakritsia, savuisuutta, mustapippuria, orvokkia ja tummia oliiveja. Maku on intensiivinen ja voimakas. Tyylikäs Syrah.

Viinialue

AOC Saint-Joseph. Rypäleet tulevat 90% Tournonin ympäristössä sijaitsevilta palstoilta.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

25% whole bunch. Viini on kypsynyt vuoden verran erikokoisissa tammitynnyreissä.

Hinta

35,00  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Bernard Gripan viinitila sijaitsee pienessä Mauvesin kylässä Rhônen laaksossa. Gripan perhe on pyörittänyt viinitilaa jo monen sukupolven ajan ja tällä hetkellä Fabrice Gripa vastaa talon toiminnasta yhdessä isänsä Bernardin kanssa.

Talolla on 16 hehtaaria viinitarhoja, joista puolet ovat valkoisia lajikkeita ja puolet Syrah:ta. Tämä on hyvin poikkeuksellinen jako Rhônen laaksossa. Gripa onkin viinimaailmassa erityisesti tunnettu erinomaisista valkoviineistään, varsinkin uniikeista Saint-Péray -viinialueen valkoisista. Saint-Pérayn kalkkikiviperäisellä maaperällä Marsanne ja Roussanne lajikkeet tuottajat todella mineraalisia ja hienostuneita valkoviinejä. Gripalla on myös muutamia hehtaareja köynnöksiä Saint-Josephin priima-alueilla, joissa viljelevät pääosin Syrah:ta sekä pieniä määriä valkoisia lajikkeita Marsannea ja Roussannea. Viinitarhat ovat yli 65-vuotiaita ja työskentely tarhoilla tapahtuu luomumenetelmien mukaisesti.

Toiminta kellarissa on hyvin perinteistä ja modernia tekniikkaa ei juurikaan löydy. Viinit kypsyvät kellarissa pitkään ja kypsytykseen käytetään vanhoja ranskalaisia tammitynnyreitä. Gripan viinit ovat todellisia mestariteoksia ja ikääntyvät poikkeuksellisen upeasti.