Gripa Saint-Péray Blanc Les Figuiers 2021

Rypälelajikkeet

40% Marsanne, 60% Roussanne

Alkoholi

13,00

Luonnehdinta

Viini on runsaan hedelmäinen, paljon keltaisia hedelmiä, hentoa pähkinää sekä kukkaisuutta. Maku on täyteläinen ja intensiivinen. Vaikka viini on melko runsas ja hedelmäinen, viinissä on upeaa mineraalisuutta ja tasapainottavaa hapokkuutta. Monivivahteinen ja tyylikäs rhônelainen.

Ruokasuositus

Tyylikkäät runsaan makuiset kala - ja äyriäisannokset; Hummeri, piikkikampela, Sole Meuniére. Sopii myös kermaisten kastikkeiden ja syksyisten sieniannosten pariin.

Viinialue

AOC Saint Péray. Rypäleet on kerätty yhdeltä palstalta, jossa maaperä on pääosin kalkkikiveä. Köynnökset ovat yli 60-vuotiaita.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini on kypsynyt noin 12kk ajan erikokoisissa tammitynnyreissä, pieni osa uutta tammea.

Hinta

39,00  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Bernard Gripan viinitila sijaitsee pienessä Mauvesin kylässä Rhônen laaksossa. Gripan perhe on pyörittänyt viinitilaa jo monen sukupolven ajan ja tällä hetkellä Fabrice Gripa vastaa talon toiminnasta yhdessä isänsä Bernardin kanssa.

Talolla on 16 hehtaaria viinitarhoja, joista puolet ovat valkoisia lajikkeita ja puolet Syrah:ta. Tämä on hyvin poikkeuksellinen jako Rhônen laaksossa. Gripa onkin viinimaailmassa erityisesti tunnettu erinomaisista valkoviineistään, varsinkin uniikeista Saint-Péray -viinialueen valkoisista. Saint-Pérayn kalkkikiviperäisellä maaperällä Marsanne ja Roussanne lajikkeet tuottajat todella mineraalisia ja hienostuneita valkoviinejä. Gripalla on myös muutamia hehtaareja köynnöksiä Saint-Josephin priima-alueilla, joissa viljelevät pääosin Syrah:ta sekä pieniä määriä valkoisia lajikkeita Marsannea ja Roussannea. Viinitarhat ovat yli 65-vuotiaita ja työskentely tarhoilla tapahtuu luomumenetelmien mukaisesti.

Toiminta kellarissa on hyvin perinteistä ja modernia tekniikkaa ei juurikaan löydy. Viinit kypsyvät kellarissa pitkään ja kypsytykseen käytetään vanhoja ranskalaisia tammitynnyreitä. Gripan viinit ovat todellisia mestariteoksia ja ikääntyvät poikkeuksellisen upeasti.