Gripa Saint-Péray Blanc Les Pins 2020

Bernard Gripa, Rhône, Ranska

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

20% Roussanne, 80% Marsanne

Alkoholi

14,00

Luonnehdinta

Tuoksussa on persikkaa, akaasiaa ja valkoisia kukkia. Maku on täyteläinen, hedelmäinen, hennon paahteinen ja myös mineraalinen. Viinistä löytyy tyylikästä ja tasapainottavaa hapokkuutta.

Ruokasuositus

Runsaan makuiset kala- ja äyriäisruoat. Toimii mahtavasti myös rustiikkisten vaaleiden liha-annosten kanssa. Piikkikampelaa huhtasieni-kastikkeella. Porchetta, varhaiskaalia ja paistetut perunat.

Viinialue

AOC Saint-Péray. Rypäleet tulevat tarhoilta, joissa köynnösten keski-ikä on 40-vuotta. Maaperä on pääosin kalkkikivi- ja graniittipohjaista.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini on kypsynyt vanhoissa 600l demi-muids tammitynnyreissä.

Hinta

28,90  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Bernard Gripan viinitila sijaitsee pienessä Mauvesin kylässä Rhônen laaksossa. Gripan perhe on pyörittänyt viinitilaa jo monen sukupolven ajan ja tällä hetkellä Fabrice Gripa vastaa talon toiminnasta yhdessä isänsä Bernardin kanssa.

Talolla on 16 hehtaaria viinitarhoja, joista puolet ovat valkoisia lajikkeita ja puolet Syrah:ta. Tämä on hyvin poikkeuksellinen jako Rhônen laaksossa. Gripa onkin viinimaailmassa erityisesti tunnettu erinomaisista valkoviineistään, varsinkin uniikeista Saint-Péray -viinialueen valkoisista. Saint-Pérayn kalkkikiviperäisellä maaperällä Marsanne ja Roussanne lajikkeet tuottajat todella mineraalisia ja hienostuneita valkoviinejä. Gripalla on myös muutamia hehtaareja köynnöksiä Saint-Josephin priima-alueilla, joissa viljelevät pääosin Syrah:ta sekä pieniä määriä valkoisia lajikkeita Marsannea ja Roussannea. Viinitarhat ovat yli 65-vuotiaita ja työskentely tarhoilla tapahtuu luomumenetelmien mukaisesti.

Toiminta kellarissa on hyvin perinteistä ja modernia tekniikkaa ei juurikaan löydy. Viinit kypsyvät kellarissa pitkään ja kypsytykseen käytetään vanhoja ranskalaisia tammitynnyreitä. Gripan viinit ovat todellisia mestariteoksia ja ikääntyvät poikkeuksellisen upeasti.