Grosjean Petite Arvine ‘Vigne Rovettaz’ 2021

Grosjean, Vallée d'Aoste, Italia

Luomu Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

100% Petite Arvine

Alkoholi

14,00

Luonnehdinta

Tuoksu on aromaattinen; paljon kypsää sitruunaa, kukkaisuutta sekä pinkkiä greippiä. Maku on kuiva, runsaan hedelmäinen ja intensiivinen. Viiniin korkea luonnollinen hapokkuus lupaa viinille pitkää kellarointipotentiaalia.

Ruokasuositus

Paistettu siikafile sitrussalaatti pedillä, grillattu mustekala ja sahramirisotto, Paella del Mar. Kokeile myös alppijuustojen kanssa.

Viinialue

DOC Valle d'Aosta. Rypäleet on kerätty yhdeltä 1,5 hehtaarin lounaaseen viettävältä jyrkältä Rovettaz-palstalta, joka sijaitsee lähellä Quartin kylää.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

70% viinistä on kypsynyt terästankeissa ja loput tammitynnyreissä.

Hinta

29,90  ALV. 24%

Vallée d'Aoste, Italia

Grosjeanin perhe on toiminut ja asunut Aostan laakson alppimaisemissa 1900-luvun alkupuoliskolta saakka, keskittyen karjan kasvattamiseen. Karjan hoidon ohella perheellä on ollut aina hieman viinitarhoja ja omaa viinituotantoa oman perheen käyttöön. Vuonna 1969 Dauphin Grosjean vei perheen viinejä paikalliseen viinimessuun testimielessä ja viinit saivatkin niin paljon kehuja, että viininviljelystä ja -valmistuksesta muodostui muutamassa vuodessa perheelle pääelinkeino.

Nykyään Grosjean viljelee 7 hehtaaria viiniköynnöksiä Aostan laaksossa Ollignanin kylän läheisyydessä. Tarhat sijaitsevat 550-850m korkeudella jylhässä alppimaisemassa. Aostan laakson viinialue (DOC) on Italian pienin. Viininviljely on mahdollisimman luonnonmukaista ja jo vuodesta 1975 saakka tarhoilla ei ole käytetty lainkaan rikka- tai hyönteismyrkkyjä. Luomu-sertfikaatin Grosjean sai vuonna 2011.

Alueelle tyypilliseen tyyliin, Grosjean viljelee monia eri lajikkeita, sekä paikallisia että Ranskan puolella tunnettuja lajikkeita kuten: Petit Rouge, Gamay, Pinot Noir, Petite Arvine, Fumin ja Prëmetta. Viinit käyvät villihiivoilla ja kypsytykseen käytetään sekä terästankkeja että erikokoisia tammitynnyreitä. Viinejä ei kirkasteta ja harvoin filtteröidään.