Grosjean Pinot Noir 2021

Grosjean, Vallée d'Aoste, Italia

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Vaalea tiilenpunainen väri. Viinin tuoksussa on villivadelmaa ja mansikkaa ja kirsikkaisuutta. Maku on melko kevyt ja elegantti. Todella hienostunut Pinot Noir.

Ruokasuositus

Kevyille linturuoille sekä miedoille juustoille. Kokeile myös punalihaisen kalan kanssa.

Viinialue

DOC Valle d'Aosta. Rypäleet on kerätty 2,5ha alueelta muutamalta eri tarhalta Quart ja Saint Christophe kylien lähettyviltä.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

23,90  ALV. 24%

Vallée d'Aoste, Italia

Grosjeanin perhe on toiminut ja asunut Aostan laakson alppimaisemissa 1900-luvun alkupuoliskolta saakka, keskittyen karjan kasvattamiseen. Karjan hoidon ohella perheellä on ollut aina hieman viinitarhoja ja omaa viinituotantoa oman perheen käyttöön. Vuonna 1969 Dauphin Grosjean vei perheen viinejä paikalliseen viinimessuun testimielessä ja viinit saivatkin niin paljon kehuja, että viininviljelystä ja -valmistuksesta muodostui muutamassa vuodessa perheelle pääelinkeino.

Nykyään Grosjean viljelee 7 hehtaaria viiniköynnöksiä Aostan laaksossa Ollignanin kylän läheisyydessä. Tarhat sijaitsevat 550-850m korkeudella jylhässä alppimaisemassa. Aostan laakson viinialue (DOC) on Italian pienin. Viininviljely on mahdollisimman luonnonmukaista ja jo vuodesta 1975 saakka tarhoilla ei ole käytetty lainkaan rikka- tai hyönteismyrkkyjä. Luomu-sertfikaatin Grosjean sai vuonna 2011.

Alueelle tyypilliseen tyyliin, Grosjean viljelee monia eri lajikkeita, sekä paikallisia että Ranskan puolella tunnettuja lajikkeita kuten: Petit Rouge, Gamay, Pinot Noir, Petite Arvine, Fumin ja Prëmetta. Viinit käyvät villihiivoilla ja kypsytykseen käytetään sekä terästankkeja että erikokoisia tammitynnyreitä. Viinejä ei kirkasteta ja harvoin filtteröidään.