Guillemot Corton le Rognet et Gorton Grand Cru 2020

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Syvä ja moniuloitteinen tuoksu. Keskitäyteläisessä, silkkisessä  maussa on punaisia marjoja, kuten vadelmaa ja kirsikkaa, sekä pippurista mausteisuutta. Maussa on myös vivahdus tammea sekä napakkaa mineraalisuutta. Pitkä jälkimaku on mineraalinen ja raikas, mutta samalla mausteinen ja jopa savuinen. Erittäin kiehtova viini.

Ruokasuositus

Paahdetulle ankanrinnalle, riistalinnuille tai sieniruokien pariksi

Viinialue

Cortonin viinit ovat usein hyvin pitkäikäisiä ja luonteeltaan mineraalisia. Le Rogent et Cortonin palstan sijaitsee Ladoix-Serrignyn kylän alueella. Tarha on sijainniltaan erinomainen, sillä se sijaitsee optimaalisesti rinteen keskivaiheilla. Tarhan määperässä on huomttava määrä rautaoksidia, joka on alueelle hieman poikkeavaa. 

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Guillemot'lla on pieni 0,3ha omistus Rognet et Cortonin tarhasta. Käynnökset ovat yli 50-vuotiaita. Viini kypsyy noin 18kk tammitynnyreissä,

Hinta

110,00  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Domaine Pierre Guillemot sijaitsee Burgundissa Savigny-lès-Beaune:ssa, muutama kilometri pohjoiseen Beaunen kaunpungista. Talon omistuksessa on yhteensä 9 hehtaaria viinitarhoja.  Suurin osa talon omistuksista ovat Savigny-les-Beauneun kylässä, mutta talo omistaa myös 0,3 ha arvostettua Grand Cru Corton le Rognet-palstaa. Guillemotin perhe on työskennellyt alueella jo kahdeksan sukupolvea. Talon tyyliä kuvataan perinteiseksi, elegantin hienostuneeksi, mutta silti siten, että se kuvastaa Savignyn rustiikkista omaleimasuutta. Viinin valmistuksessa käytetään perinteisiä menetelmiä, viinit käyvät 600l demi-muid tammiastioissa tai terästankeissa. Punaviinejä kypsytetään tynnyreissä 18 kuukautta.