Hewitson Gun Metal Riesling 2021

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12,5

Luonnehdinta

Tuoksussa on sitruunaa, limetin kuorta ja vihreää omenaa. Maku on herkkä, hienostunut ja intensiivinen seuraten tuoksussa aistittuja aromeja. Pitkä ja viipyilevä, mineraalinen jälkimaku.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Erinomainen kumppani keväisille parsa-annoksille, salaateille ja ravuille. Todella monikäyttöinen viini.

Viinialue

Eden Valley

Lehdistö

94 points - James Suckling, JamesSuckling.com - August 2021 Offers fresh lemon, apple and pear, as well as sweetly fragrant spice. Pure and sleek palate with crisp apple, pear and lemon building into the long finish. Drink or hold. Screw cap.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Gun Metal - nimi viittaa harmaaseen kiveen jota löytyy viinitarhalta symboloiden viinin teräksistä mineraalisuutta

Hinta

17,90  ALV. 24%

Adelaide, Australia

Dean Hewitson tunnetaan viinintekijänä ja viinitalon omistajana, jota inspiroi erityisesti ranskalaiset, Rhônen laakson viinit ja niiden eleganssi. Viinitalonsa Dean perusti vuonna 1996. Aikaisemmin Dean työskenteli mm. kuuluisan Petaluma-viinitalon viinintekijänä. Viinitarhoja Hewitsonin omistuksessa on noin 6,5 hehtaaria Barossa-laaksossa ja 6 hehtaaria Adelaide Hillsin alueella. Hewitsonin tuotantofilosofiana on käyttää rypäleitä mahdollisimman iäkkäistä köynnöksistä, jotka tuottavat vähemmän, mutta laadukkaita rypäleitä. Vanhojen köynnösten vaikutuksen voi aistia Hewitsonin viineistä, jotka ovat tiiviitä, aromikkaita ja pitkiä maultaan. Hewitsonin punaviinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, joista valtaosa on ranskalaisia. Uuden tammen määrä vaihtelee viinityypistä riippuen. Hewitsonin viinit ovat tyyliltään hyvin hienostuneita. Hewitson yrittää välttää liian tammisia ja uutteisia viinejä.

Hewitson pyrkii jatkuvasti myös vähentämään viinituotannon ympäristövaikutuksia. Heillä on esimerkiksi viinitilan katolla aurinkopaneeleja, jotka tuottavat enemmän sähköä kuin he itse käyttävät. Kaikki vesi kierrätetään ja tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius. Lisäksi kaikki Hewitsonin pulloviinit ovat vegaanisia. "Everything is long term." -Dean Hewitson