Hewitson Baby Bush Mourvèdre 2019

Rypälelajikkeet

Mourvèdre

Alkoholi

14,0

Luonnehdinta

Syvän punainen, kirkas, nuorekas väri. Mehevän mausteinen, kypsän hedelmäinen ja avoin tuoksu; kypsää karhunvatukkaa, vadelmaa, vaniljaa ja kuivattuja yrttejä. Maku on täyteläinen, lämmin, kypsän hedelmäinen ja tasapainoisen raikas. Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Voimakkaille liharuuille ja kypsille juustoille.

Lehdistö

Viinilehti 7/2019: "Rehellinen, rustiikkinen kokonaisuus. Mainio kumppani riistajauhelihasta valmistetuille ruoille." 93/100p James Halliday: The vineyard was established with cuttings from the 1853 mourvedre planting (the oldest in the world); light, bright crimson, the medium-bodied palate has attractive red berry, spicy fruit, with none of the fearsome tannins the variety can produce.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Baby Bush-viinin rypäleet tulevat Barossa laaksosta Hewitsonin tarhalta, johon istutettiin pistokkaita talon legendaariselta Old Garden-tarhalta. Old Gardenin tarha istutettiin vuonna 1853 (tiettävästi maailman vanhin Mourvèdre-tarha) ja Baby Bushin tarha on tämän tarhan suora jälkeläinen. Baby Bush nimessä oleva Baby viittaa juuri edellämainittuun yhteyteen ja Bush viittaa puskamaisena viljeltävään köynnökseen (Bush Vine).

Hinta

15,99  ALV. 24%

Adelaide, Australia

Dean Hewitson tunnetaan viinintekijänä ja viinitalon omistajana, jota inspiroi erityisesti ranskalaiset, Rhônen laakson viinit ja niiden eleganssi. Viinitalonsa Dean perusti vuonna 1996. Aikaisemmin Dean työskenteli mm. kuuluisan Petaluma-viinitalon viinintekijänä. Viinitarhoja Hewitsonin omistuksessa on noin 6,5 hehtaaria Barossa-laaksossa ja 6 hehtaaria Adelaide Hillsin alueella. Hewitsonin tuotantofilosofiana on käyttää rypäleitä mahdollisimman iäkkäistä köynnöksistä, jotka tuottavat vähemmän, mutta laadukkaita rypäleitä. Vanhojen köynnösten vaikutuksen voi aistia Hewitsonin viineistä, jotka ovat tiiviitä, aromikkaita ja pitkiä maultaan. Hewitsonin punaviinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, joista valtaosa on ranskalaisia. Uuden tammen määrä vaihtelee viinityypistä riippuen. Hewitsonin viinit ovat tyyliltään hyvin hienostuneita. Hewitson yrittää välttää liian tammisia ja uutteisia viinejä.

Hewitson pyrkii jatkuvasti myös vähentämään viinituotannon ympäristövaikutuksia. Heillä on esimerkiksi viinitilan katolla aurinkopaneeleja, jotka tuottavat enemmän sähköä kuin he itse käyttävät. Kaikki vesi kierrätetään ja tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius. Lisäksi kaikki Hewitsonin pulloviinit ovat vegaanisia. "Everything is long term." -Dean Hewitson