Kuvaus
Hewitson Ned & Henry’s Shiraz 2015

Rypälelajikkeet
Alkoholi
Kuvaus
Kehittynyt ja runsas benchmark Barossa Shiraz!
Luonnehdinta
Syvän punainen. Tuoksu on mehevä, tummien marjojen, vaniljan ja yrttien sävyttämä. Maku on täyteläinen, silkkinen, mausteinen ja tasapainoinen. Tanniinit ovat hyvin pehmeitä. Vegaaninen viini.
Ruokasuositus
Runsaanmakuisille liharuuille ja koville juustoille.
Lehdistö
James Halliday: 94 Points – “always comprehensively over-delivering on price”
Laatikkokoko
Hinta
20,00 € ALV. 24%
Adelaide, Australia
Dean Hewitson tunnetaan viinintekijänä ja viinitalon omistajana, jota inspiroi erityisesti ranskalaiset, Rhônen laakson viinit ja niiden eleganssi. Viinitalonsa Dean perusti vuonna 1996. Aikaisemmin Dean työskenteli mm. kuuluisan Petaluma-viinitalon viinintekijänä. Viinitarhoja Hewitsonin omistuksessa on noin 6,5 hehtaaria Barossa-laaksossa ja 6 hehtaaria Adelaide Hillsin alueella. Hewitsonin tuotantofilosofiana on käyttää rypäleitä mahdollisimman iäkkäistä köynnöksistä, jotka tuottavat vähemmän, mutta laadukkaita rypäleitä. Vanhojen köynnösten vaikutuksen voi aistia Hewitsonin viineistä, jotka ovat tiiviitä, aromikkaita ja pitkiä maultaan. Hewitsonin punaviinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, joista valtaosa on ranskalaisia. Uuden tammen määrä vaihtelee viinityypistä riippuen. Hewitsonin viinit ovat tyyliltään hyvin hienostuneita. Hewitson yrittää välttää liian tammisia ja uutteisia viinejä.
Hewitson pyrkii jatkuvasti myös vähentämään viinituotannon ympäristövaikutuksia. Heillä on esimerkiksi viinitilan katolla aurinkopaneeleja, jotka tuottavat enemmän sähköä kuin he itse käyttävät. Kaikki vesi kierrätetään ja tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius. Lisäksi kaikki Hewitsonin pulloviinit ovat vegaanisia. "Everything is long term." -Dean Hewitson