Fogt Huxelrebe Auslese 2020

Rypälelajikkeet

Huxelrebe

Alkoholi

10,00 %

Luonnehdinta

Kirkas, vihertävänkeltainen väri. Tuoksu on runsas ja raikas: raparperia, greippiä, persikkaa. Maku on makea, rapean hapokas, mehukas ja virkistävä.

Ruokasuositus

Raikkaat makeat annokset.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Huxelrebe on syntynyt kun Dr. Georg Scheu risteytti Gutedelin ja Courtiller Musquén Rheinhessenissa vuonna 1927. Viinissä on jäännössokeria 98,5 g/l.

Hinta

22,60  ALV. 24%

Rheinhessen, Saksa

Georg Fogtin viinitila sijatsee Rheinhessenissä, Bingenistä 15km etelään, Badenheimin alueella.  Fogtin palstat sijaitsevat kolmen kylän arvostetuimmilla tarhoilla. Kokonaisviljely pinta-ala viljelijällä on 32 ha tuotannon kuitenkin ollen suhteellisen pientä rajoittuen 150 000 pulloon. Georg ja hänen vanhempansa pyörittävät tilaa neljän vakituisen työntekijän kanssa. Viinintekijällä itsellään on 34 vuotta ikää ja hän aloitti kymmenen vuotta sitten viiniensä tuottamisen. Rheinhesseniä on pitkään katsottu hieman nenän vartta pitkin koska tilat yleensä keskittyvät suurempiin hehtolitramääriin. Georgin filosofiaan kuitenkin kuuluu että hän haluaa erottautua laadullisesti. Kokonaistuotanto on näin ollen tuotu 40 hl / ha tasolle VDP : n minivaatimusten ollessa korkeimman tason huippuviineille 50 hl / ha.

Tila ei kuitenkaan kuulu VDP järjestöön mutta noudattaa organisaaton luomaa neliportaista laatujärjestelmää jossa Gutsweinit edustavat perusviinejä, Orstwein tarjoilee jo selkeästi maaperälle ja kylälle tyypillisiä elementtejä ja Lageweinit ovat parhailta palstoilta