Occhipinti Il Frappato 2020

Rypälelajikkeet

Frappato di Vittoria

Alkoholi

12,50

Luonnehdinta

Väri on heleän rubiinin punainen. Tuoksussa on mausteisuutta kanelin ja salvian muodossa. Hienostunut ja eloisa maku jossa erinomainen happorakenne. Viinissä jopa hieman Bourgogne-maisia piirteitä, todella elegantti etelä-sisilialainen kaunotar !

Ruokasuositus

Yrttiset pataruoat, tuoremakkarat, possunkylki & ribsit, Tartar de Boeuf.

Viinialue

Terre Siciliane IGT, Vittoria

Lehdistö

94/100p James Suckling: "A joyful and fragrant frappato that's so sleek, fresh and mineral. With aeration, a whiff of smoke joins the bright red cherry, making the wine even more fascinating. Long, clean finish with lovely savory complexity."

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Villihiivoilla käytetty viini joka tulee +40 vuotta vanhoista köynnöksistä. Ennen kypsytystä kuorikontakti jonka jälkeen viini on kypsynyt 14 kuukautta suurissa 25 hl Slavonialaisissa tammitynnyreissä. Tämän jälkeen kuukauden vielä pullossa ennen myyntiä. Suodattamaton.

Hinta

38,00  ALV. 24%

Sisilia, Italia

Ariannan tarina viinien parissa alkoi jo 17 vuoden iässä, jolloin yksi COS:n perustajista, hänen setänsä Giusto Occhipinti tarjosi hänelle mahdollisuutta lähteä VinItalyyn avuksi viinien esittelyssä. Lukiolaiselle tämä oli oiva mahdollisuus lintsata pari päivää koulusta, joten luonnollisesti hän tarttui tilaisuuteen. Lintsauksen lopputulemana Arianna haki Milanon yliopistoon opiskelemaan enologiaa valmistuttuaan lukiosta. Opintojen edetessä hän alkoi päivä päivältä vahvemmin kyseenalaistamaan nykyistä tapaa tehdä viiniä ja päätyikin kirjoittamaan viestin kuuluisalle filosofille ja journalistille Gino Veronellille. Viestissään hän kertoi miten koki tämän hetkisen teknisen viinivalmistuksen vääränä, ja että teollinen paine ajaa meidät rakentamaan / kokoamaan viinejä, ennemmin kuin saaattamaan niitä valmiiksi. Kirje julkaistiin ja herätti paljon keskustelua ja vastaväitteitä. Arianna ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan palasi kotiin ja alkoi viljelemään perheensä alle hehtaarin kokoista palstaa Fosse da Lupossa. Ikää tällä hetkellä Ariannalla oli 21 vuotta.  2004 hän  haki pankista 150,000 € lainan, osti läheiseltä tilalta maita ja perusti oman viinitilansa. Ariannan tila ja tarhat sijaitsevat Vittoriassa, maantie 68:n varrella Lounais-osassa Sisiliaa. Occhipinti on keskittynyt viljelemään paikallisia lajikkeita, kuten Frappato ja Nero d´Avola. Viinitarhoja hoidetaan luonnonmukaisin menetelmin, eikä kemiallisia lannoitteita tai myrkkyjä käytetä. Myös sulfiittien käyttö pullotusvaiheessa pidetään minimissä. Vuotuinen tuotanto on tällä hetkellä n. 130 000 pulloa ja tarhoja on 22 hehtaaria.