J.L. Chave Sélection Hermitage Blanc Blanche 2019

Rypälelajikkeet

Marsanne, Roussanne

Alkoholi

15,00 %

Luonnehdinta

Syvän keltainen, kirkas, hieman kehittynyt väri. Tuoksu on raikas, mineraalinen, hedelmäinen; persikkaa, päärynää, ruutia, sitrusta, vaniljaa. Maku on kuiva, täyteläinen, hedelmäinen, hieman mausteinen ja tarpeeksi hapokas.

Ruokasuositus

Runsaanmakuisille kala ja äyriäisruuille, vaalealle lihalle, pehmeille juustoille.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Chaven perheen päätuotteita ovat legendaariset Hermitage Rouge ja Blanc perheen omistamilta tarhoilta Hermitagen kukkulalta. Joka vuosi Jean-Louis Chave maistaa kaikki kypsyvät viinit ja päättää mitkä erät ovat tarpeeksi intensiivisiä päästäkseen talon Hermitage-viiniksi. Kevyemmät viinit/tynnyrit kaupattiin aiemmin muille negocianteille. Vuonna 2001 Jean-Louis Chave päätti pullottaa tilan kevyemmät viinit eri etiketillä, oman negociant-liikkeen lipun alla (J.L Chave Selection). Tämän viinin tuotantoon tarvittavat rypäleet tulevat osin Chaven perheen tarhoilta ja osin ostetuista rypäleistä.

Hinta

53,90  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Hermitagen maineikas viljelijä, Jean-Louis Chave, toimii tilansa ohella myös pienenä négociantina. Hänellä on omien Saint-Joseph-tarhojen ohella sopimuksia rhônelaisten viljelijöiden kanssa Hermitagen, Saint-Josephin, Crozes-Hermitagen ja Côtes du Rhônen alueilla. J-L Chave Sélection-tuottajanimeä kantavat viinit ovat huippulaadukkaita ja edullisempia kuin Chaven omien tarhojen viinit, joiden hinnat ovat korkeita kovan maailmanlaajuisen kysynnän takia.