Jacques Lassaigne Autour de Minuit

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Luonnehdinta

Keskisyvä, kullankeltainen väri. Tuoksu on omaleimainen: currya, punaista omenaa, pähkinää. Maultaan viini on kuiva, raikkaan hapokas, maukas (umami) ja pitkä.

Ruokasuositus

Leikkeleet, kovat juustot, kanaa Juran tyyliin valmistettuna.

Muuta

Vuoden 2014 versio tästä viinistä tehtiin Les Paluets-palstalla kasvaneista rypäleistä. Viini on kypsynyt kolmen vuoden ajan Jean-Francois Ganevat'lla aiemmin käytössä olleissa Vin Jaune-tynnyreissä. Pullotus loppuvuodesta 2017 ja korkinvaihto 2020.

Hinta

98,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Montgueuxin kukkula on verraten uusi viljelyalue Champagnessa, sen rinteille istutettiin ensimmäiset köynnökset 1960-luvulla. Se on kuitenkin siitä lähtien ollut asiantuntijoiden arvostama alue, joka tuottaa poikeuksellisen runsasta ja täyteläistä viiniä lähes pelkästään Chardonnay-lajikkeesta. Moni iso tuottaja (mm. Charles Heidsieck) on ostanut rypäleitä Montgueuxin alueelta antamaan omiin sekoituksiinsa voimaa ja runsautta. Edelleen yli 80% alueen rypäleistä päätyy Marnen alueen suurille Samppanjataloille. Montgueuxin kylässä on kuitenkin joukko hyviä viljelijä-tuottajia ja näistä kuumin nimi on Champagne Jacques Lassaigne. Talon johdossa on nykyään Jacquesin poika Emmanuel, joka sai tilan vastuulleen vuonna 1999. Talolla on 4 hehtaaria tarhoja ja sen keskimääräinen vuosituotanto on 55 000 pulloa. Köynnökset ovat noin 25-45 vuotiaita ja talon tarhat sijaitsevat Montqueuxin kukkulan itäosassa, etelä- ja kaakkoisrinteillä. Perusviini saa käydä pääosin terästankeissa ja tavoitteena on tuottaa puhtaita ja alkuperälleen uskollisia, meheviä Samppanjoita. Talo tuottaa 4-6 erilaista Samppanjaa. Talon kaupallisesti tärkein viini on Les Vignes de Montgueux, joka on kahden vuosikerran sekoitus. Cuvée Le Cotet on yhden tarhan viini, joka on tyyliltään hyvin mineraalinen ja täyteläinen.