Jacques Selosse Brut Initial Blanc de Blancs

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,0

Luonnehdinta

Runsas, voimakas, paahteinen, lievästi tamminen ja mantelinen tuoksu. Maku on kuiva, raikas, hedelmäinen, hieman paahteinen ja pitkä.

Ruokasuositus

Aperitiiviksi tai kala- ja äyriäis-alkuruuille.

Viinialue

Rypäleet on kerätty kolmen Grand Cru-luokitellun kylän tarhoista; Avize, Cramant ja Oger.

Lehdistö

95/100p Wine Advocate: The NV Brut Blanc de Blancs Grand Cru Initial is absolutely impeccable. Its hard to know where to start. What is more impressive: the definition of aromas and flavors, or is it the wines sublime texture? The Initial is remarkable for its nuance, clarity and overall sense of harmony. The mousse is impeccably fine from start to finish, while the expression of Chardonnay is all elegance. Juicy apricots, peaches, flowers, crushed rocks and spices meld together on the seamless, utterly impeccable finish. Initial is Selosses largest production cuvee and is a blend of fruit from Avize, Cramant and Oger, all Grand Cru villages.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Kolmen vuosikerran sekoitus. Samppanjaa kypsytetään sakan päällä noin kolme vuotta ennen korkinvaihtoa. Dosage on matala, noin 5 g/l.

Champagne, Ranska

Samppanjatalo Jacques Selosse sijaitsee Avizen Grand Cru-kylässä, Côte de Blancsin alueella. Viinintekijä ja omistaja on Anselme Selosse, joka sai talon haltuunsa isältään vuonna 1974. Anselme opiskeli ennen viinitarhuriksi ryhtymistään enologiaa Beaunessa ja syventyi erityisesti maaperän tutkimiseen. Selosse omistaa 7,5 hehtaaria viinitarhoja Grand Cru-luokitelluissa kylissä, Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil, Aÿ, Ambonnay ja Premier Cru-kylässä Mareuil-sur-Aÿ. Viininviljelyn fokus on luonnonmukaisessa viljelyssä ja sadon ankarassa rajoittamisessa. Tavoitteena on viinillinen ja konsentroitunut tyyli. Selosse tekee samppanjaa niin kuin suurta Burgundin valkoviiniä. Perusviinin käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä, pieces (228 l), fût (400 l), tai osalla viineistä kookkaammissa, demi-muids (600 l). Noin 16 % tynnyreistä uusitaan vuosittain. Alkoholikäymisen osalta Selosse käyttää vain luonnonhiivaa, jota on rypäleiden pinnalla. Selossen Samppanjoiden sokerinlisäys on hyvin matala ja niiden tyyli on hyvin omaleimainen. Niille tyypillistä on hallittu oksidaatio, tammitynnyrin luovuttama aromikkuus ja mineraalisuus, joka tekee niistä jänteviä ja pitkän makuisia. Vuotuinen tuotanto on noin 57 000 pulloa.

Vuonna 2011 Corinne ja Anselme Selosse avasivat Les Avisés-luksushotellin ja ravintolan Avizen kylässä.