Jacquesson Cuvée 740 DT

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

27% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier, 43 % Chardonnay

Alkoholi

12,00 %

Luonnehdinta

Runsas, hyvin hedelmäinen ja paahteinen tuoksu; päärynää, kypsää omenaa, paahteista hiivaisuutta, sitrusta. Maku on kuiva, varsin täyteläinen, kehittynyt, paahteinen ja pitkä. Upea, kypsä samppanja. Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Upea Samppanja aperitiiviksi tai hienoimmille kala- ja äyriäisruuille.

Viinialue

Rypäleet on kerätty Grand Cru- ja Premier Cru-luokiteltujen kylien tarhoista Vallée de la Marnen ja Côte de Blancsin alueilta.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Cuvée 740 DT on sekoitus vuosikertaa 2012 ja reserviviinejä edellisiltä vuosilta. DT = Dégorgement Tardif, eli myöhäinen korkinvaihto. Jacquesson julkaisee joka vuosi pienen määrän pitkään hiivasakan päällä kypsytettyä 700-sarjan samppanjaa.

Hinta

98,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Jacquesson oli perustamisensa aikoihin vuonna 1798 ensimmäisiä samppanjataloja Châlons-sur-Marnessa. Jacquesson & Fils oli suuri samppanjatalo, jonka myynti nousi jo vuoden 1867 maailmannäyttelyn vuonna miljoonaan pulloon. Talon menestystä siivitti vuonna 1810 Jacquessonilla vieraillut Napoleon, joka myönsi talolle kultamitalin tunnustukseksi sen kauniista kellareista ja niiden aarteista. Mitali koristaa edelleen pullojen etikettejä. Adolphe Jacquessonin kuoltua vuonna 1875 alkoi talon alamäki. Jälkeläiset eivät olleet kiinnostuneita viininteosta, ja 1920-luvulla talon omisti Léon de Tassigny. Hän siirsi talon Reimsiin ja hankki sille hienoja viinitarhoja Avizesta, Aÿsta, Dizystä ja Hautvillersistä.

Jacquessonin laadun kulmakivet asetettiin paikoilleen vasta 1974 Jean Chiquetn ostettua talon. Hän siirsi päämajansa samalla Dizyyn, jossa viinitarhat ja kellari olivat lähellä toisiaan. Nykyään taloa johtavat Jean Chiquetn pojat: Laurent viinintekijänä ja Jean-Hervé toimitusjohtajana. He ovat alusta pitäen tähdänneet suureen unelmaan tehdä parasta mahdollista viiniä. Jacquessonin laadun salaisuus on sijainniltaan erinomaisissa viinitarhoissa, joita talo omistaa noin 29 hehtaaria. Omien tarhojen ohella talon pitkäaikaiset sopimusviljelijät toimittavat Jacquessonille rypäleleitä tarhoistaan, joiden yhteispinta-ala on noin 8 hehtaaria. Kaikki viinintekoon tarvittavat rypäleet tulevat joko Grand Cru tai Premier Cru luokiteltujen kyläkuntien alueelta ja noin 11 hehtaaria viljellään luomuperiaatteiden  mukaisesti. Jacquesson käyttää viiniensä käymisessä ja kypsyttämisessä erikokoisia tammiastioita (20-75 hl). Jacquesson käyttää vain vanhoja tammiastioita, jotka eivät luovuta enää tammisia aromeita viinille. Viinit saavat useimmiten käydä hapokkuutta pehmentävän malolaktisen käymisen. Jacquessonin vuosituotanto on nykyään noin 280 000 pulloa.