Vindirekt Logo

20,90  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): C86CTL12SW8F Osasto:

Kuvaus

Coca I Fitó Maragda 2015

Rypälelajikkeet

25 % Carignan 20 % Syrah, 55 % Grenache

Alkoholi

14,50

Kuvaus

Viiniä on kypsytetty 12 kuukautta vinifikaation jälkeen Amphora-astioissa sekä amerikkalaisessa ja ranskalaisessa tammessa.

Luonnehdinta

Erittäin avoin, kehittynyt tuoksu on hyvin moniulotteinen. Siinä on kuivattuja hedelmiä, makeita mausteita ja nahkaisuutta - myös paahteisuutta. Täyteläinen maku allekirjoittaa tarkasti tuoksun aromit. Suutuntumaltaan rotevasta, voimakkuudestaan huolimatta eloisasta mausta voi lisäksi erottaa hentoa kahvisuutta. Viinissä on runsaasti uuteaineita, jotka tuovat suutuntumaan runsauden. Pehmeät tanniinit ja hapankirsikkainen hapokkuus ryhdittävät kokonaisuutta ja kantavat viiniä pitkään, lämminhenkiseen ja hieman nahkaiseen, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus

Selkeämakuiset, aromikkaat liharuoat ja kovat, suolaiset juustot

Viinialue

DO Montsant

Hinta

20,90  ALV. 24%

Catalonia, Espanja

Cocan veljekset Toni ja Miquel perustivat Coca i Fitó -nimisen viinitalon vuonna 2006 valmistaen Montsantin denominaatioon kuuluvia viinejä. Toni oli kerännyt kokemusta viinintekijänä useilla perhetiloilla ympäri Kataloniaa ja Miquel puolestaan opiskeli kansainvälistä kauppaa kokin ammatin lisäksi. Coca i Fitón tavoitteena on tehdä elegantteja viinejä, jotka ilmentävät alkuperäänsä. Viinitarhoja viljellään luomumenetelmin ja vinifikaatioon pyritään puuttumaan mahdollisimman vähän. Vuodesta 2010 lähtien veljeksillä on ollut myös tarhoja D.O. Terra Altan alueella sekä vuodesta 2011 D.O. Empordàssa. Lisäksi heidän yhteistyönsä Roig Paralsin historiallisen viinitilan kanssa tuotti jo ensimmäisen viinin ja uusia projekteja mahdollisesti muilta Katalonian denominaatioilta saataneen tulevaisuudessa. Coca i Fito on sertifioutu "eco-sustainable" viinitila. EU- kriteerit tälle sertifioinnille kattavat luomumenetelmät viininvalmistuksessa, uusien energiamuotojen käyttämisen, vedenkierrätyksen sekä biodiversiteetin vaalimisen kokonaistoiminnassa unohtamatta kokonais hiilijalanjäljen minimoimista koko viinintekoprosessissa.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Coca I Fitó Maragda 2015

Rypälelajikkeet

25 % Carignan 20 % Syrah, 55 % Grenache

Alkoholi

14,50

Kuvaus

Viiniä on kypsytetty 12 kuukautta vinifikaation jälkeen Amphora-astioissa sekä amerikkalaisessa ja ranskalaisessa tammessa.

Luonnehdinta

Erittäin avoin, kehittynyt tuoksu on hyvin moniulotteinen. Siinä on kuivattuja hedelmiä, makeita mausteita ja nahkaisuutta - myös paahteisuutta. Täyteläinen maku allekirjoittaa tarkasti tuoksun aromit. Suutuntumaltaan rotevasta, voimakkuudestaan huolimatta eloisasta mausta voi lisäksi erottaa hentoa kahvisuutta. Viinissä on runsaasti uuteaineita, jotka tuovat suutuntumaan runsauden. Pehmeät tanniinit ja hapankirsikkainen hapokkuus ryhdittävät kokonaisuutta ja kantavat viiniä pitkään, lämminhenkiseen ja hieman nahkaiseen, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus

Selkeämakuiset, aromikkaat liharuoat ja kovat, suolaiset juustot

Viinialue

DO Montsant

Hinta

20,90  ALV. 24%

Catalonia, Espanja

Cocan veljekset Toni ja Miquel perustivat Coca i Fitó -nimisen viinitalon vuonna 2006 valmistaen Montsantin denominaatioon kuuluvia viinejä. Toni oli kerännyt kokemusta viinintekijänä useilla perhetiloilla ympäri Kataloniaa ja Miquel puolestaan opiskeli kansainvälistä kauppaa kokin ammatin lisäksi. Coca i Fitón tavoitteena on tehdä elegantteja viinejä, jotka ilmentävät alkuperäänsä. Viinitarhoja viljellään luomumenetelmin ja vinifikaatioon pyritään puuttumaan mahdollisimman vähän. Vuodesta 2010 lähtien veljeksillä on ollut myös tarhoja D.O. Terra Altan alueella sekä vuodesta 2011 D.O. Empordàssa. Lisäksi heidän yhteistyönsä Roig Paralsin historiallisen viinitilan kanssa tuotti jo ensimmäisen viinin ja uusia projekteja mahdollisesti muilta Katalonian denominaatioilta saataneen tulevaisuudessa. Coca i Fito on sertifioutu "eco-sustainable" viinitila. EU- kriteerit tälle sertifioinnille kattavat luomumenetelmät viininvalmistuksessa, uusien energiamuotojen käyttämisen, vedenkierrätyksen sekä biodiversiteetin vaalimisen kokonaistoiminnassa unohtamatta kokonais hiilijalanjäljen minimoimista koko viinintekoprosessissa.