Jean Biecher Riesling Grand Cru Rosacker 2020

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

13 %

Luonnehdinta

Tuoksussa raikasta ja kypsää sitruksisuutta, persikkaa ja mausteisuutta. Kuiva ja melko täyteläinen maku on  runsaan hedelmäinen, terhakkaan hapokas ja energinen. Tyylikäs ja pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

Erinomainen kumppani rasvaisille kaloille ja runsaille äyriäisruoille. Voimakasmakuisille susheille tai kaakkoisaasialaisille, vähän mausteisemmillekin ruoille. Liharuoista possulle tai kanalinnuille.

Viinialue

Rosackerin maaperää hallitsee mineraalipitoinen kalkkikivi, jossa on myös tummia kivilajeja. Tämä tuo runsasta mausteisuutta viineihin, jotka ovat täällä usein kuivia. Jyrkät rinnetarhat sijaitsevat 230–350 metriä merenpinnasta. Kaakon-etelän suunta takaa rypäleiden kypsymisen ja runsaat aromit joka vuosi.

Lehdistö

Wine Enthusiast 95p: This wine is shy and subtle on the nose, only giving a vague sense of citrus zest. The palate, however, is a proper picture of abandon, vivid with lemaon zest. There is concentration and textured roundness, almost akin to lemon oil, while the finish is dry and lemony. It's beautifully pure and lively.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Rosacker on yksi arvostetuimmista Grand Cru -tarhoista useiden kuuluisien, kivimuureilla ympäröityjen tarhojensa (Clos)  ansiosta. Viinit kypsyvät upeasti, 15-20 vuotta ja pidempäänkin. Köynnökset istutettu vuosina 1945-60.

Hinta

19,80  ALV. 24%

Alsace, Ranska

Vins Biecher on Saint-Hippolyten kylässä sijaitseva, merkittävä alsacelainen viinituottaja. Biecherin perhe on vaikuttanut Alsacessa 1700-luvulta lähtien ja nykyään Biecherin viinitalo on  alueen suurin luomuviinien tuottaja. Talolla on tarhaomistuksia Alsacen parhailta tarhoilta - useilta Grand-Cru -tarhoilta - ja lisäksi he käyttävät sopimusviljelijöiden rypäleitä. Tarhoilla he luottavat luomutuotantoon ja kellarissa viinit tehdään puhtaasti ja moderneilla laitteistoilla, kaikki eri pakkausmuodot huomioiden. Vins Biecher tuottaakin puhtaita ja teknisesti erittäin korkeatasoisia viinejä kilpailukykyiseen hintaan.