Jeff Carrel Les Darons Rouge Magnum 2018

Jeff Carrel, Languedoc-Roussillon, Ranska

Väliaikaisesti loppu Iso pullo

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

20% Syrah, 5 % Carignan, 75 % Grenache

Alkoholi

13,5

Luonnehdinta

Kaunis tummanpunainen väri. Tuoksu on intensiivisen hedelmäinen; täynnä tummia hedelmiä ja marjoja sekä aavistus savuisuutta. Viini on täyteläinen ja tuhti, mutta se on erittäin pehmeä ja viinistä löytyy myös tiettyä raikkautta sekä mineraalisuutta. Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Monipuolinen ruokaviini, kaikenlaiset liha- ja kanaruoat. Loistava viini paistetun/grillatun voimakkaan makuisen tuoremakkaran kanssa.

Viinialue

AOC Languedoc, Laure-Minervoisin alue. Yli 40-vuotiaat Carignan ja Grenache köynnökset kasvavat 'Gobelet' eli puska-tyyliin ja maaperä on pääosin savi- ja kalkkikivipohjaista.

Lehdistö

91-93/100p The Wine Advocate: What looks like another great vintage here, the 2015 AOP Languedoc les Darons is made from 75% Grenache, 20% Syrah and 5% Carignan; grapes were completely destemmed, and fermented and aged all in concrete tanks. It sees absolutely no oak whatsoever. This medium to full-bodied, plump, rounded, downright sexy 2015 has lots of blueberry, violets, and jammy black cherry aromas and flavors; it has terrific purity of fruit, good acidity and an overriding sense of elegance. If it came from a more prestigious appellation in the southern Rhone, it would go for three times the price.

Pullokoko

150 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Ei tammikypsytystä. Viini on kypsynyt 7 kuukauden ajan teräs- ja sementtitankeissa ilman sulfiitteja.

Hinta

29,20  ALV. 24%

Languedoc-Roussillon, Ranska

Jeff Carrel kutsuu itseään valikoivaksi viinintekijäksi. Hän kuuluu uuteen sukupolveen viinintekijöitä 'flying winemakers', jotka kiertelevät ympäri maailmaa tehden upeita viinejä ilman omia viinitarhoja tai viinitaloa. Jeff ostaa pieniä palstoja eri viininviljelijöiltä, vuokraa tilat viinin valmistukseen ja tekee upeita viinejä loistavalla hinta-laatusuhteella. Hän tuottaa tällä hetkellä yli 40 eri viiniä, pääosin Etelä-Ranskassa sijaitsevalta Languedoc-Roussillonin alueelta. Jeff on erittäin intohimoinen ja taitava viinintekijä sekä todellinen persoona, jonka luomukset ovat saaneet suitsutusta ympäri maailmaa.