Joblot Givry Blanc 1er Cru En Veau 2020

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Tuoreen hedelmäinen tuoksu, jossa on sitrushedelmien raikkautta, tammen tuomaa mausteisuutta ja syvyyttä, sekä kermaisuutta. Keskitäyteläinen maku on hyvin tiivis, intensiivinen ja piristävän hapokas.

Ruokasuositus

Runsaan makuiset äyriäis- ja kalaruuat ja linturuuat.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Viiniä on kypsytetty vuoden ajan tammitynnyreissä, joista puolet uusia.

Hinta

44,00  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Domaine Joblotin viinitalo sijaitsee Givryn kyläkunnassa Côte Chalonnaisen viinialueen sydämessä. Viinitalo aloitti toimintansa vuonna 1979 ja nykyään sillä on omistuksessa noin 13 hehtaaria viinitarhoja (3 ha chardonnay, 10 ha pinot noir), tuotannon ollessa noin 80 000 pulloa vuodessa. Talon omistajina ovat veljekset Jean-Marc ja Vincent Joblot.
Talon tarhoista tärkeimpiä ovat Premier Cru-luokituksen omaavat Clos de Cellier aux Moines ja Clos de la Servoisine. Rypäleet kerätään yleensä varsin aikaisin, jotta hyvä hapokkuus säilyisi viineissä. Rangat poistetaan aina 100 % ja alkoholikäymisen jälkeen viinit saavat laadusta riippuen kypsyä 12-15 kuukautta tammitynnyreissä, joista noin 75 % on uusia tynnyreitä.