Vindirekt Logo

24,40  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): M518OIVL3YEG Osasto:

Kuvaus

Joel Gott 815 Cabernet Sauvignon 2019

Joel Gott California Cabernet Sauvignon

Rypälelajikkeet

100% Cabernet Sauvignon

Alkoholi

14 %

Kuvaus

Puhdas Cabernet Sauvignon -viini toisiaan täydentäviltä tarhoilta Kaliforniasta niin, että blendi on mahdollisimman tasapainoinen. Napa Valleyn rypäleet tuovat kompleksisuutta, Lake Countysta syvyyttä tuovaa mineraalisuutta ja rakennetta tanniineilla, Paso Roblesin lämpimältä tarhalta viini saa rohkeaa hedelmäisyyttä, Montereyn pienistä rypäletertuista tulee konsentraatiota, Santa Barbara tuo kaivattua hapokkuutta ja lopulta Mendocino tuo tummaa väriä ja kypsää, tummaa hedelmää.

Sadonkorjuun jälkeen rypäleet on lajiteltu ja rangat poistettu. Viini on käynyt erikseen tarhoittain omissa tankeissaan ja kypsynyt 18 kuukauden ajan. Lopulta maistelun jälkeen tehtiin sekoitus ja viini sai levätä vielä hetken ajan. Kypsytys tapahtui amerikkalaisissa tammitynnyreissä, joista neljäosa on ollut uusia.

Luonnehdinta

Tumman puhuva viini täynnä mustaa kirsikkaa, karhunvatukkaa, tammen tuomaa mausteisuutta kuten neilikkaa ja muscovado-aromista paahteisuutta. Tanniinit ovat samettiset ja jälkimaku melko pitkä ja miellyttävän lakritsainen.

Ruokasuositus

Kunnolla grillatut kokolihaburgerit, ribsit, pitkään kasaan keitetyt tummat barbeque-kastikkeet ja lihaisat vartaat.

Viinialue

Kalifornia

Lehdistö

90 / 100 p. Decanter World Wine Awards

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

24,40  ALV. 24%

California, USA

California, USA

Ravintoloitsija ja viinintekijä Joel Gott aloitti viininvalmistuksensa vuonna 1998 valmistuttuaan arvostetusta viiniyliopistosta, U.C. Davisistä enologiksi. Terroir-ajattelu ei vielä tuolloin ollut Yhdysvalloissa ymmärrettävä käsite, mutta Joel halusi tuoda viininteossaan juuri tämän osa-alueen esiin. Niinpä hän ei sitonut itseään kiinni ostamalla tarhaa tietystä paikasta, vaan päätti valmistaa viininsä tuoden eri alueiden parhaat piirteet esiin, luoden näin terroir-viinejä ja konseptia tunnetummaksi. Tällä hetkellä hän valmistaa noin 20 eri viiniä, joiden rypäleet on ostettu tai tarhat vuokrattu Kalifornian, Oregonin ja Washingtonin alueilta. Viinit säilötään valmistuksen jälkeen tynnyreissä Ranch Wineryllä Napa Valleyssa. Joel omistaa veljensä Duncanin kanssa seitsemän klassista roadside dineria, joissa keskitytään tarjoilemaan laadukkaita burgereita, ranskalaisia ja pirtelöitä.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Joel Gott 815 Cabernet Sauvignon 2019

Joel Gott California Cabernet Sauvignon

Rypälelajikkeet

100% Cabernet Sauvignon

Alkoholi

14 %

Kuvaus

Puhdas Cabernet Sauvignon -viini toisiaan täydentäviltä tarhoilta Kaliforniasta niin, että blendi on mahdollisimman tasapainoinen. Napa Valleyn rypäleet tuovat kompleksisuutta, Lake Countysta syvyyttä tuovaa mineraalisuutta ja rakennetta tanniineilla, Paso Roblesin lämpimältä tarhalta viini saa rohkeaa hedelmäisyyttä, Montereyn pienistä rypäletertuista tulee konsentraatiota, Santa Barbara tuo kaivattua hapokkuutta ja lopulta Mendocino tuo tummaa väriä ja kypsää, tummaa hedelmää.

Sadonkorjuun jälkeen rypäleet on lajiteltu ja rangat poistettu. Viini on käynyt erikseen tarhoittain omissa tankeissaan ja kypsynyt 18 kuukauden ajan. Lopulta maistelun jälkeen tehtiin sekoitus ja viini sai levätä vielä hetken ajan. Kypsytys tapahtui amerikkalaisissa tammitynnyreissä, joista neljäosa on ollut uusia.

Luonnehdinta

Tumman puhuva viini täynnä mustaa kirsikkaa, karhunvatukkaa, tammen tuomaa mausteisuutta kuten neilikkaa ja muscovado-aromista paahteisuutta. Tanniinit ovat samettiset ja jälkimaku melko pitkä ja miellyttävän lakritsainen.

Ruokasuositus

Kunnolla grillatut kokolihaburgerit, ribsit, pitkään kasaan keitetyt tummat barbeque-kastikkeet ja lihaisat vartaat.

Viinialue

Kalifornia

Lehdistö

90 / 100 p. Decanter World Wine Awards

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

24,40  ALV. 24%

California, USA

California, USA

Ravintoloitsija ja viinintekijä Joel Gott aloitti viininvalmistuksensa vuonna 1998 valmistuttuaan arvostetusta viiniyliopistosta, U.C. Davisistä enologiksi. Terroir-ajattelu ei vielä tuolloin ollut Yhdysvalloissa ymmärrettävä käsite, mutta Joel halusi tuoda viininteossaan juuri tämän osa-alueen esiin. Niinpä hän ei sitonut itseään kiinni ostamalla tarhaa tietystä paikasta, vaan päätti valmistaa viininsä tuoden eri alueiden parhaat piirteet esiin, luoden näin terroir-viinejä ja konseptia tunnetummaksi. Tällä hetkellä hän valmistaa noin 20 eri viiniä, joiden rypäleet on ostettu tai tarhat vuokrattu Kalifornian, Oregonin ja Washingtonin alueilta. Viinit säilötään valmistuksen jälkeen tynnyreissä Ranch Wineryllä Napa Valleyssa. Joel omistaa veljensä Duncanin kanssa seitsemän klassista roadside dineria, joissa keskitytään tarjoilemaan laadukkaita burgereita, ranskalaisia ja pirtelöitä.