Vindirekt Logo

28,90  ALV. 24%

plo  
Osasto:

Kuvaus

Joel Gott Santa Barbara Pinot Noir 2016

Rypälelajikkeet

100% Pinot Noir

Alkoholi

13,5

Kuvaus

Tyylikäs kuin pink Cadillac! Lämpimän vuosikerran Jenkki-Pinot Alkon erikoiserissä touko-elokuussa.

Luonnehdinta

Täyteläisemmän tyylinen, klassinen Jenkki-Pinot. Neilikkaisen mausteisessa tuoksussa on kypsää kirsikkaa, colaa, metsämansikkaa. Lähes täyteläinen, silkkisen pehmeä maku on pitkä ja tyylikkään aromaattinen. Ryhdikkäät tanniinit ja kohtuullinen hapokkuus tasapainottavat pehmeämpää hedelmäisyyttä, joka muistuttaa tuoksun aromeista. Hyötyy pidemmästä dekantoinnista, jos haluaa heti nautittavaksi. Kypsyy kuitenkin kellarissa helposti 10-15 vuotta.  

Ruokasuositus

Tummasävyiset liharuoat: linnuille (esim. ankanrinta, savukalkkuna), lampaan, poron tai jalon riistan paremmille osille (linnut, peuranfilee). Sienien maamaiset sävyt tai juurevat maalaissalaatit, tai -piirakat saavat tästä viinistä jalon kumppanin. Kokeile burgundilaiseen tapaan mehevästi haisevan pehmeän valko- tai punahomejuuston kanssa!

Viinialue

Kalifornian-Pinot'lle parhaita, viileän sumuisia ala-AVA-alueita: Santa Barbara, Sta Rita Hills & Sta Maria Valley

Pullokoko

75

Muuta

Kypsytetty ranskalaisessa tammitynnyreissä, joista puolet uusia ja puolet 1-2 v vanhoja.

Hinta

28,90  ALV. 24%

California, USA

California, USA

Ravintoloitsija ja viinintekijä Joel Gott aloitti viininvalmistuksensa vuonna 1998 valmistuttaan arvostetusta viiniyliopistosta, U.C. Davisistä enologiksi. Terroir-ajattelu ei vielä tuolloin ollut Yhdysvalloissa ymmärrettävä käsite, mutta Joel halusi tuoda viininteossaan juuri tämän osa-alueen esiin. Niinpä hän ei sitonut itseään kiinni ostamalla tarhaa tietystä paikasta, vaan päätti valmistaa viininsä tuoden eri alueiden parhaat piirteet esiin, luoden näin Terroir-viinejä ja konseptia tunnetummaksi. Tällä hetkellä hän valmistaa noin 20:ta eri viiniä, joiden rypäleet on ostettu tai tarhat vuokrattu Kalifornian, Oregonin ja Washingtonin alueilta. Viinit säilötään valmistuksen jälkeen tynnyreissä Ranch Wineryllä Napa Valleyssa. Joel omistaa veljensä Duncanin kanssa seitsemän klassista roadside dineria, joissa keskitytään tarjoilemaan laadukkaita burgereita, ranskalaisia ja pirtelöitä.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Joel Gott Santa Barbara Pinot Noir 2016

Rypälelajikkeet

100% Pinot Noir

Alkoholi

13,5

Kuvaus

Tyylikäs kuin pink Cadillac! Lämpimän vuosikerran Jenkki-Pinot Alkon erikoiserissä touko-elokuussa.

Luonnehdinta

Täyteläisemmän tyylinen, klassinen Jenkki-Pinot. Neilikkaisen mausteisessa tuoksussa on kypsää kirsikkaa, colaa, metsämansikkaa. Lähes täyteläinen, silkkisen pehmeä maku on pitkä ja tyylikkään aromaattinen. Ryhdikkäät tanniinit ja kohtuullinen hapokkuus tasapainottavat pehmeämpää hedelmäisyyttä, joka muistuttaa tuoksun aromeista. Hyötyy pidemmästä dekantoinnista, jos haluaa heti nautittavaksi. Kypsyy kuitenkin kellarissa helposti 10-15 vuotta.  

Ruokasuositus

Tummasävyiset liharuoat: linnuille (esim. ankanrinta, savukalkkuna), lampaan, poron tai jalon riistan paremmille osille (linnut, peuranfilee). Sienien maamaiset sävyt tai juurevat maalaissalaatit, tai -piirakat saavat tästä viinistä jalon kumppanin. Kokeile burgundilaiseen tapaan mehevästi haisevan pehmeän valko- tai punahomejuuston kanssa!

Viinialue

Kalifornian-Pinot'lle parhaita, viileän sumuisia ala-AVA-alueita: Santa Barbara, Sta Rita Hills & Sta Maria Valley

Pullokoko

75

Muuta

Kypsytetty ranskalaisessa tammitynnyreissä, joista puolet uusia ja puolet 1-2 v vanhoja.

Hinta

28,90  ALV. 24%

California, USA

California, USA

Ravintoloitsija ja viinintekijä Joel Gott aloitti viininvalmistuksensa vuonna 1998 valmistuttaan arvostetusta viiniyliopistosta, U.C. Davisistä enologiksi. Terroir-ajattelu ei vielä tuolloin ollut Yhdysvalloissa ymmärrettävä käsite, mutta Joel halusi tuoda viininteossaan juuri tämän osa-alueen esiin. Niinpä hän ei sitonut itseään kiinni ostamalla tarhaa tietystä paikasta, vaan päätti valmistaa viininsä tuoden eri alueiden parhaat piirteet esiin, luoden näin Terroir-viinejä ja konseptia tunnetummaksi. Tällä hetkellä hän valmistaa noin 20:ta eri viiniä, joiden rypäleet on ostettu tai tarhat vuokrattu Kalifornian, Oregonin ja Washingtonin alueilta. Viinit säilötään valmistuksen jälkeen tynnyreissä Ranch Wineryllä Napa Valleyssa. Joel omistaa veljensä Duncanin kanssa seitsemän klassista roadside dineria, joissa keskitytään tarjoilemaan laadukkaita burgereita, ranskalaisia ja pirtelöitä.