Kuvaus
Joel Gott Santa Barbara Pinot Noir 2016

Rypälelajikkeet
Alkoholi
Kuvaus
Tyylikäs kuin pink Cadillac! Lämpimän vuosikerran Jenkki-Pinot Alkon erikoiserissä touko-elokuussa.
Luonnehdinta
Täyteläisemmän tyylinen, klassinen Jenkki-Pinot. Neilikkaisen mausteisessa tuoksussa on kypsää kirsikkaa, colaa, metsämansikkaa. Lähes täyteläinen, silkkisen pehmeä maku on pitkä ja tyylikkään aromaattinen. Ryhdikkäät tanniinit ja kohtuullinen hapokkuus tasapainottavat pehmeämpää hedelmäisyyttä, joka muistuttaa tuoksun aromeista.
Hyötyy pidemmästä dekantoinnista, jos haluaa heti nautittavaksi. Kypsyy kuitenkin kellarissa helposti 10-15 vuotta.
Ruokasuositus
Tummasävyiset liharuoat: linnuille (esim. ankanrinta, savukalkkuna), lampaan, poron tai jalon riistan paremmille osille (linnut, peuranfilee). Sienien maamaiset sävyt tai juurevat maalaissalaatit, tai -piirakat saavat tästä viinistä jalon kumppanin. Kokeile burgundilaiseen tapaan mehevästi haisevan pehmeän valko- tai punahomejuuston kanssa!
Viinialue
Pullokoko
Muuta
Kypsytetty ranskalaisessa tammitynnyreissä, joista puolet uusia ja puolet 1-2 v vanhoja.
Hinta
28,90 € ALV. 24%
California, USA
California, USA
Ravintoloitsija ja viinintekijä Joel Gott aloitti viininvalmistuksensa vuonna 1998 valmistuttaan arvostetusta viiniyliopistosta, U.C. Davisistä enologiksi. Terroir-ajattelu ei vielä tuolloin ollut Yhdysvalloissa ymmärrettävä käsite, mutta Joel halusi tuoda viininteossaan juuri tämän osa-alueen esiin. Niinpä hän ei sitonut itseään kiinni ostamalla tarhaa tietystä paikasta, vaan päätti valmistaa viininsä tuoden eri alueiden parhaat piirteet esiin, luoden näin Terroir-viinejä ja konseptia tunnetummaksi. Tällä hetkellä hän valmistaa noin 20:ta eri viiniä, joiden rypäleet on ostettu tai tarhat vuokrattu Kalifornian, Oregonin ja Washingtonin alueilta. Viinit säilötään valmistuksen jälkeen tynnyreissä Ranch Wineryllä Napa Valleyssa. Joel omistaa veljensä Duncanin kanssa seitsemän klassista roadside dineria, joissa keskitytään tarjoilemaan laadukkaita burgereita, ranskalaisia ja pirtelöitä.