Julien Schaal Riesling Grand Cru Rangen “Volcanique” 2021

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Keskisyvä sitruunankeltainen väri. Tuoksu on herkkä: greippiä, savuisuutta ja hunajaa. Maku on kuiva, napakan hapokas ja mineraalinen, melko täyteläinen ja intensiivinen.

Ruokasuositus

Kermainen rapukeitto, paistettu piikkikampela Beurre Blanc-kastikkeella, muut runsaat kala- ja äyriäisruuat.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Alsacen eteläisin Grand Cru on myös yksi maineikkain. Kutsumanimi Alsacen Montrachet kertoo paljon. Etelään jyrkästi laskeva rinne on vulkaanista kiviainesta ja antaa luonnostaan hyvin pienen sadon, mutta laatu kompensoi määrän.

Hinta

34,50  ALV. 24%

Alsace, Ranska

Alsacessa varttunut Julien Schaal on ensimmäisen polven viinitekijä, joka perusti omaa nimeään kantavan viinitalonsa Saint-Hippolyten kylään vuonna 2005. Aiemmin Julien oli saanut kokemusta viininteosta mm. työskennellessään Bouchard Finlaysonilla Etelä-Afrikassa. Nykyään Julien Schaal tuottaa myös omia viinejä Elginin viinialueella, Etelä-Afrikassa. Julien Schaalin Alsace-viinit ovat puhdaspiirteisiä ja ilmentävät kasvualueensa luonnetta. Merkittävä osa viineistä on sertifioidusti luomuviljeltyä ja rypäleet kerätään noin 30 sopimusviljelijän tarhoilta. Viinien jakelun hoitaa tukkuliike Jean Biecher. Vuotuinen tuotanto on noin 100 000 pulloa.