Julien Schaal Riesling Grand Cru Schoenenbourg ‘Gypse’ 2020

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Keskisyvä sitruunankeltainen väri. Tuoksu on tiivis ja siinä on aistittavissa persikkaa, sitruunaa, yrttisyyttä, mehiläisvahaa ja mausteisuutta. Maku on kuiva, tasapainoisen hapokas, keskitäyteläinen, mineraalinen ja pitkä.

Ruokasuositus

Oiva valinta monenlaisille kala- ja äyriäisruuille.

Lehdistö

92p Wine Enthusiast: This wine is flinty and fruity on the nose, redolent of graphite and apricot. The palate is driven by minerality that's balanced by soft, creamy lemon. Delicate flavors are intense and insistent, ending on a slightly astringent note.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Melko jyrkkä rinnepalsta laskee etelään ja kaakkoon. Maaperä on sekoitus merkeliä, kipsiä ja dolomiittia. Pintamaa hiekkakiveä ja soraa. Palstan tunnetuin historiallinen omistaja on ollut kirjailija ja valistusfilosofi Voltaire.

Hinta

24,00  ALV. 24%

Alsace, Ranska

Alsacessa varttunut Julien Schaal on ensimmäisen polven viinitekijä, joka perusti omaa nimeään kantavan viinitalonsa Saint-Hippolyten kylään vuonna 2005. Aiemmin Julien oli saanut kokemusta viininteosta mm. työskennellessään Bouchard Finlaysonilla Etelä-Afrikassa. Nykyään Julien Schaal tuottaa myös omia viinejä Elginin viinialueella, Etelä-Afrikassa. Julien Schaalin Alsace-viinit ovat puhdaspiirteisiä ja ilmentävät kasvualueensa luonnetta. Merkittävä osa viineistä on sertifioidusti luomuviljeltyä ja rypäleet kerätään noin 30 sopimusviljelijän tarhoilta. Viinien jakelun hoitaa tukkuliike Jean Biecher. Vuotuinen tuotanto on noin 100 000 pulloa.