Kuhn Kallstadter Steinacker Riesling 2018

Philipp Kuhn, Pfalz, Saksa

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

13,0

Luonnehdinta

Keskisyvä sitruunankeltainen väri. Tuoksu on runsas: kypsää persikkaa, mehiläisvahaa, mausteita. Suussa viini on melko täyteläinen, kuiva, rapean hapokas ja pitkä.

Ruokasuositus

Possun potka ja hapankaalia tai muut maukkaat ja runsaat ruuat.

Viinialue

Steinacker-viinipalsta aivan maineikkaan Saumagen-tarhan vieressä. Kalkkipitoinen maaperä 250 metrin korkeudella. Köynnökset 30-vuotiaita.

Muuta

Vegaaninen viini.

Hinta

24,90  ALV. 24%

Pfalz, Saksa

Philipp Kuhnin talo sijaitsee Laumersheimin kylässä, Pfalzin alueen pohjoisosassa. Talo omistaa 20 hehtaaria viinitarhoja, tuotannon jakautuessa tasan valkoviinin ja punaviinin välillä. Kuhnin suku on vaikuttanut alueella 1700-luvulta lähtien ja nykyinen vetäjä, Philipp Kuhn junior, otti tilan vetovastuun vuonna 1992. Kuhnin tarhoilla viljellään monia eri lajikkeita, tärkeimpiä näistä ovat valkoiset riesling ja weissburgunder sekä punainen pinot noir. Muita viljeltyjä lajikkeita ovat mm. sauvignon blanc, gewürztraminer, viognier, st.laurent, merlot ja cabernet sauvignon. Pfalzin aluetta pidetään saksan aurinkoisimpana ja kuivimpana. Kuhnin hallussa on joukko erinomaisia tarhoja ja suotuisan ilmaston avustamana talo onnistuu tuottamaan poikkeuksellisen upeita ja moniulotteisia valkoviinejä ja punaviinejä. Talon tunnetuimmat tarhat ovat kolme Grosses Gewächs-tarhaa Steinbuckel, Kirchgarten ja Burgweg, joiden tarhoista talo tuottaa hienoimmat viininsä. Kuhnin viinit ovat upean hedelmäisiä, mineraalisia ja varsin kuivia, valkoviineissä voi olla muutama gramma jäännössokeria tuomaan niihin tasapainoa.

Philipp Kuhn junior oli yksi saksalaisen kestävän kehityksen sinetin nimeltä Fair n'Green neljästä perustajajäsenestä vuonna 2013.