Vindirekt Logo

13,90  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): 12cbe42d7ef3 Osasto:

Kuvaus

Kir-Yianni Akakies Rosé 2021

Rypälelajikkeet

Xinomavro

Alkoholi

13,00

Kuvaus

Runsaan ja raikkaan roseen ystäville. Viiniä siemaillessa siirtyy mielikuvissaan heti nauttimaan Kreikan lämmöstä, auringosta ja ruoasta.

Luonnehdinta

Kirkkaan punainen, varsin syvänvärinen rosee. Tuoksu on hyvin raikas, täynnä punaista marjaa. Maku on kuiva, hyvin marjaisa ja hedelmäinen, raikkaan hapokas ja aavistuksen yrttinen.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Yleisviini vaalealle lihalle, kanaruuille, paistetulle kalalle ja salaateille. Kokeile myös erilaisille meze-pöydän herkuille!

Viinialue

Rypäleet tulevat Amyndeon viinialueelta Pohjois-Kreikasta, noin 700 metrin korkeudella merenpinnasta. Viinialue on Kreikan viileimpiä ja soveltuu siten erinomaisesti raikkaiden ja aromikkaiden roseeviinien tuotantoon.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

13,90  ALV. 24%

Makedonia, Kreikka

Viinituottaja Kir-Yianni sijaitsee Pohjois-Kreikassa, Makedonian alueella. Tuottajalla on kaksi erillistä tilaa, yksi Naoussan alueella Yianakohorin kylässä (Imanthian prefektuurissa) ja toinen Amyndeon alueella (Florian prefektuurissa). Tilat sijaitsevat noin 30 kilometrin etäisyydellä toisistaan. Naoussan tarhat (58 ha) sijaitsevat noin 300 metrin korkeudella ja niiden alueella viljellään lajikkeita kuten Xinomavro, Syrah ja Merlot. Amyndeon aluetta pidetään yhtenä Kreikan viileimmistä ja talon tarhat (16 hehtaaria) sijaitsevat noin 600-700 metrin korkeudella merenpinnasta. Amyndeon tarhoilla Kir-Yianni viljelee vaaleista lajikkeista Roditista, Sauvignon Blancia, Gewürztramineria ja Chardonnayta. Punaisista lajikkeista viljellään Xinomavroa, Syrahia ja Merlota. Kir-Yiannin ensimmäinen vuosikerta oli 1997 mutta tilan historia on huomattavasti pitempi. Talon perustaja on Yiannis Boutaris, viininviljelijä neljännessä polvessa. Yiannis Boutaris teki yli 30 vuoden ajan uraa suvun perheyhtiössä (kuuluisa Boutarin talo) ennen ryhtymistään viinitilalliseksi. Boutarin suku osti Yianakohorissa sijaitsevan tilan jo 60-luvulla ja vuonna 1970 sen alueelle istutettiin perinteistä Xinomavro-lajiketta. Erimielisyydet Boutarin talon johtamisesta saivat lopulta Yiannis Boutarin irtaantumaan sukuyhtiöstä ja mukaansa hän sai Naoussan tilan. Nykyään tilan johdossa on Yiannisin poika, Stellios Boutaris. Kir-Yiannin tuottaa moderneja ja hyvin luonteikkaita viinejä. Xinomavro-lajikkeeseen perustuvat viinit muistuttavat luonteeltaan jopa parhaita Barolo ja Barbaresco viinejä Italiasta. Xinomavro- lajikkeeseen kuuluu luontaisesti tiukka tanniinisuus ja hapokkuus ja aromeissa löytyy nahkaa, luumua, tallintaustaa ja kirsikkaa. Kir-Yiannin valkoviinit muistuttavat hedelmäisyydessään ja aromikkuudessaan jopa Alsacen alueen viinejä. Kir-Yianni on yksi modernin kreikkalaisen viinintuotannon kirkkaimmista tähdistä.  

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Kir-Yianni Akakies Rosé 2021

Rypälelajikkeet

Xinomavro

Alkoholi

13,00

Kuvaus

Runsaan ja raikkaan roseen ystäville. Viiniä siemaillessa siirtyy mielikuvissaan heti nauttimaan Kreikan lämmöstä, auringosta ja ruoasta.

Luonnehdinta

Kirkkaan punainen, varsin syvänvärinen rosee. Tuoksu on hyvin raikas, täynnä punaista marjaa. Maku on kuiva, hyvin marjaisa ja hedelmäinen, raikkaan hapokas ja aavistuksen yrttinen.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Yleisviini vaalealle lihalle, kanaruuille, paistetulle kalalle ja salaateille. Kokeile myös erilaisille meze-pöydän herkuille!

Viinialue

Rypäleet tulevat Amyndeon viinialueelta Pohjois-Kreikasta, noin 700 metrin korkeudella merenpinnasta. Viinialue on Kreikan viileimpiä ja soveltuu siten erinomaisesti raikkaiden ja aromikkaiden roseeviinien tuotantoon.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

13,90  ALV. 24%

Makedonia, Kreikka

Viinituottaja Kir-Yianni sijaitsee Pohjois-Kreikassa, Makedonian alueella. Tuottajalla on kaksi erillistä tilaa, yksi Naoussan alueella Yianakohorin kylässä (Imanthian prefektuurissa) ja toinen Amyndeon alueella (Florian prefektuurissa). Tilat sijaitsevat noin 30 kilometrin etäisyydellä toisistaan. Naoussan tarhat (58 ha) sijaitsevat noin 300 metrin korkeudella ja niiden alueella viljellään lajikkeita kuten Xinomavro, Syrah ja Merlot. Amyndeon aluetta pidetään yhtenä Kreikan viileimmistä ja talon tarhat (16 hehtaaria) sijaitsevat noin 600-700 metrin korkeudella merenpinnasta. Amyndeon tarhoilla Kir-Yianni viljelee vaaleista lajikkeista Roditista, Sauvignon Blancia, Gewürztramineria ja Chardonnayta. Punaisista lajikkeista viljellään Xinomavroa, Syrahia ja Merlota. Kir-Yiannin ensimmäinen vuosikerta oli 1997 mutta tilan historia on huomattavasti pitempi. Talon perustaja on Yiannis Boutaris, viininviljelijä neljännessä polvessa. Yiannis Boutaris teki yli 30 vuoden ajan uraa suvun perheyhtiössä (kuuluisa Boutarin talo) ennen ryhtymistään viinitilalliseksi. Boutarin suku osti Yianakohorissa sijaitsevan tilan jo 60-luvulla ja vuonna 1970 sen alueelle istutettiin perinteistä Xinomavro-lajiketta. Erimielisyydet Boutarin talon johtamisesta saivat lopulta Yiannis Boutarin irtaantumaan sukuyhtiöstä ja mukaansa hän sai Naoussan tilan. Nykyään tilan johdossa on Yiannisin poika, Stellios Boutaris. Kir-Yiannin tuottaa moderneja ja hyvin luonteikkaita viinejä. Xinomavro-lajikkeeseen perustuvat viinit muistuttavat luonteeltaan jopa parhaita Barolo ja Barbaresco viinejä Italiasta. Xinomavro- lajikkeeseen kuuluu luontaisesti tiukka tanniinisuus ja hapokkuus ja aromeissa löytyy nahkaa, luumua, tallintaustaa ja kirsikkaa. Kir-Yiannin valkoviinit muistuttavat hedelmäisyydessään ja aromikkuudessaan jopa Alsacen alueen viinejä. Kir-Yianni on yksi modernin kreikkalaisen viinintuotannon kirkkaimmista tähdistä.