Wittmann Kirchspiel Riesling GG 2020

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Keskisyvä sitruunankeltainen väri. Tuoksu on herkkä ja monipuolinen: sitrushedelmiä, tuoretta yrttisyyttä ja makeaa mausteisuutta. Melko täyteläistä makua tasapainottaa tuntuva hapokkuus ja maukas aromaattisuus.

Ruokasuositus

Monenlaiset kala- ja äyriäisruuat.

Viinialue

Jyrkkä itään ja kaakkoon kallistuva rinnepalsta Westhofenin kylän pohjoispuolella. Maaperä on kalkkikiven päälle kasautunutta merkeliä.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

60,00  ALV. 24%

Rheinhessen, Saksa

Wittmannin suku on kerännyt kokemusta viininviljelyn saralla jo reilut 350-vuotta. Vaikka perinteitä tuossa ajassa ehtii varmasti syntyä jos jonkin verran, ei nykyinen sukupolvi Philipp Wittmannin johdolla ole jäänyt paikalleen polkemaan. Vuodesta 1990 alkaen tila on ollut luomuviljelyssä ja vuodesta 2004 lähtien täysin biodynaaminen. Biodynaaminen viljely Wittmannilla ei tarkoita fanaattista uskoa kosmisiin voimiin, vaan enemmänkin paneutumista yksityiskohtiin ja tinkimätöntä käsityöläisotetta viinin valmistamiseen. Muutokset viljelyfilosofiassa ja sitä myötä lisääntynyt tarhatyöskentely ovat näkyneet viinien laadussa ja nykyään Wittmann kuuluukin maailman eliittiin. Jokaista palstaa ja tynnyriä kohdellaan kuten parhaaksi nähdään ja viininvalmistus on intuitiivista. Eri palstat ilmentävätkin alkuperäänsä selkeästi ja tämä on havaittavissa viinejä maistettaessa.