Kleine Wanderlust 2015

2Naturkinder, Franken, Saksa

Luomu Au naturel

Rypälelajikkeet

20% Dornfelder, 80% Regent

Alkoholi

10,5

Viinialue

Regent tulee kalkkikivipohjaiselta tarhalta Sulzfeldistä Cyriakusbergiltä, muutaman kilometrin päässä Kitzingenistä, jonka Eselsbergiltä korjataan puolestaan Dornfelder.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

2naturkinderin ensimmäinen punaviini, oli Kleine Wanderlust 2013, jolloin se tehtiin ainoastaan Regentistä. 2015 on seuraava vuosikerta tätä viiniä ja sato korjattiin 24./25.9. Rypäleet kävivät ja kypsyivät erikseen vanhassa tammessa ja niiden annettiin käydä spontaani malolaktinen käyminen. Viini pullotettiin huhtikuussa 2016 ja niitä tuli 3 000, happoja 4,3 g/l.

Hinta

18,70  ALV. 24%

Franken, Saksa

”Suurin osa viininjuojista eivät ole tietoisia kaikista käytetyistä lisäaineista, jotka tuovat viiniin oikeaa makua, väriä ja suutuntumaa. Natu-viinit saattavat näyttää ja maistua epätavallisilta ja hulluilta, mutta se tekee viinistä autenttisempaa ja yksilöllisempää. Meidän missiomme on tuottaa ja tuoda natu-viinejä Frankenin tarhoiltamme puhdasta viiniä arvostavien ihmisten laseihin.” -Melanie & Michael

Melanie ja Michael opiskelivat ja asuivat ulkomailla pitkään aivan muilla aloilla, kunnes halu kokeilla siipiään viinitilallisena sai heidät palaamaan Kitzingeniin vuonna 2013. Michaelin isän sukutilalla on hyvät olosuhteet perinteisen viinintuotannon ja 2naturkinderin rinnakkaiseloon. Tila on 3,7 hehtaarin suuruinen ja sitä on viljelty luomusti jo 1900-luvun alusta alkaen. 2naturkinderin viinit tehdään alueen perinteisistä rypälelajikkeista ja pariskunta pitää blogia, missä he kertovat hyvin avoimesti sekä ylämäistä että alamäistä projektissaan.